Spirit

Habar nu am cine sta in spatele chestiei asteia. Nici nu stiu cine sunt unii din cei ce vorbesc acolo. Nici nu mai stiu cum am dat peste el, cred ca din statusul unui prieten, si au trecut cateva zile de atunci. Nici macar nu impartasesc speranta mesajului, si sunt foarte, foarte sceptic in ceea ce priveste soarta poporului roman.

Cu toate astea m’a miscat. Nu stiu de ce, nu stiu cum. Poate doar muzica. Sau poate ca undeva inlauntrul fiintei mele exista inca o foame teribila de speranta. Nu o foame de mai bine, sau de fericire, sau de normalitate, ci o foame de SPERANTA de mai bine. Macar speranta.
Nu am idee, dar consider ca merita sa il dau si eu mai departe catre cei care probabil nu au auzit inca de el.

http://www.spirit.ro/

Despre warsongu

Udonwannano...
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Spirit

 1. 1góbé zice:

  Mie unul mi-a cam murit speranţa în ţara asta şi oamenii de aici. O fi în aer, în apă sau ‘om fi genetic defecţi… dar suntem curu’ europei, asta-i clar. Cum să evoluăm dacă sportul naţional e furtul, virtuţile promovate sunt tupeul, „descurcăreala”, mediocritatea, incultura şi lenea, fotbaliştii şi gigbecalii sunt modelele de urmat iar manelele acelea abjecte ajung şlagăre. Eu zic să-l rugăm pă Salamguţăminune să scrie un imn nou, că cel cu deşteptarea e pentru cei care dorm, nu pentru noi care suntem în comă.
  Nicu Covaci zice la un moment dat o chestie foarte bună în clip. Citez aproximativ: „Nu poţi să nu clădeşti pe adevăr. Nu poţi clădi pe aer, pe nori. Clădeşti pe nişte chestii reale. Pentru ca să clădeşti trebuie să cunoşti realitatea.” Acu` fiecare înţelege ce vrea de aici… dar cred că aţi prins ideea.
  Eu totuşi susţin ideea că doar o suferinţă cumplită ne poate scote din blazarea asta de căcat, ceva ce să decimeze populaţia, să radă totul de pe suprafaţa pământului. Poate atunci cei rămaşi se vor trezi. Poate…

  • brotak zice:

   bai, eu ma tot mir ce inspiratie cosmaresca l-a pus pe warsong sa invite o minte ingusta ca tine sa coautorizeze pe tarlaua lui.
   n-ai priceput nimic, nici din „spirit” nici din mica ratacire sentimentala a lui warsong.
   dai cu bota in continuare, cu aceleasi idei (?) rasuflate, cu aceleasi spume colorate fara nicio finalitate. banalitati de doi lei.
   chiar crezi ca spui vreo noutate ?…

   • 1góbé zice:

    Noroc că exişti tu p-aci, să mă aduci cu picioarele pe pământ, să-mi luminezi mintea şi să-mi deschizi ochii, să mă scoţi din întunecimea îngustimii mele mintale, să pot vedea şi descoperi adevărul. Să aduci un echilibru în distorsiunea spaţio-temporală creată de gaura neagră din mintea mea. Căci tu eşti calea şi adevărul, inspiraţie şi model pentru generaţiile de bravi frenetici, spumegaţi şi isterici ce vor veni. Eventual spune-ne şi nouă ce iei/fumezi/injectezi, să ajungem şi noi la iluminare, să putem fi vrednici de atenţia ta, de măreţia şi bogăţia ta spirituală. Te rugăm, fii tu lumina cea călăuzitoare pe întuneric, pentru noi ceilalţi, muritorii rătăciţi în valea umbrelor şi a morţii. Fii tu acel gânditor pozitiv şi inovator, care exorcizează fatalitatea mioritică şi prostia cruntă din noi, cel care ne schimbă mentalităţile păguboase, reformează religiile astea întunecate ce ne ţin în captivitate spirituală, reînvie capra vecinului şi aruncă în uitare cutumele colective de smecher şi „descurcăreţ”.
    Nu s-a putut în 1000 de ani, dar hai că se poate, hai că mai e speranţă, hai că avem mult potenţial, hai… hai să fim serioşi!

    Chiar şi cu mintea mea îngustă am priceput despre ce este vorba, chiar dacă nu a fost spus în maghiară. Şi eu aş vrea să am măcar aceea foame de speranţă de mai bine al lui Warsong – care nu este o „rătăcire sentimentală”, e ceva cu mult deasupra – sau chiar Speranţa însăşi. Doar că nu mai am nici măcar un punct de pornire, un singur motiv plauzibil pentru asta – şi îmi şi exprim acest sentiment, această stare. Tu poţi să nu fii de acord şi respect asta. Însă nu respect atacul la persoană, spumegările şi freneziile de doi bani şi acuzaţiile fără explicaţii. Aş putea arunca şi eu cu epitete de genul prost, tembel, oligofren, cretinoid, idiot, accident genetic, îngust la minte, spirit superficial şi alte asemenea, dar nu o fac. Nu, fiindcă nu te cunosc, decât din trei vorbe şi din nişte ieşiri isterice. Nu ştiu cum ai trăit şi cum trăieşti, care sunt bucuriile, necazurile, aspiraţiile şi plăcerile tale, nu ştiu cine-ţi sunt prietenii, familia etc. Aşa că eventual fac mişto de felul tău de a te exprima aici, mă leg de conţinutul celor scrise de tine, nu de persoana ta. Amu, să vedem dacă pricipişi au ba.

 2. brotak zice:

  „…sau chiar Speranţa însăşi”
  moamaaaa, dar frumos ai spus-o !… cu aerul ca ai extras, pentru restul muritorilor, chintesenta momentului de gratie warsongian.
  ca sa te scap de penibil, cand iti mai vine sa spui, cu privire la mine si la oricine nu se uita in gura ta ca la niscaiva oracol daruit de zei, cum ca „atacul la persoană, spumegările şi freneziile de doi bani şi acuzaţiile fără explicaţii.”… zic sa arunci inainte o privire pe productiile tale de pe aici, pe hectarele interminabile de injuraturi si imprecatii fara obiect, pe agresivitatea gratuita cu care ai debutat si pe care ti-ai pastrat-o, pe cliseele (anti-) mioritice ce te chinuie la fiecare doua silabe, etc…etc..
  si mai cugeta si la limbajul suburban ce-ti iese pe gura (se vrea artistic, cumva, smecher, openminded, relaxat, mustos, juicy… ?) si apoi spune-mi unde vezi, concret, la mine atata balacareala.
  asa ca, reculege-te, singura problema e ca, repet, mintea ta ingusta nu pricepe cum de aiurelile tale galagioase nu dau pe spate toata lumea.
  uite ca nu.
  cand o sa aud vreo idee valabila, expusa civilizat si la obiect, atunci de-abia o sa am motive s-o salut. deocamdata, vad mult zgomot si nicio idee.

  • 1góbé zice:

   Văd că viaţa ta minusculă şi penibilă se rezumă la a da cu rahat în alţii, fără nici un fel de argumente şi exemple. Colcăie netu` de ciuciumeţi din specia asta. Get a life man!
   Da-mi un exemplu de înjurătură, atac la persoană (în afară de acest comentariu), limbaj suburban, agresivitate sau text necivilizat din tot ce am scris aici. Sau o afirmaţie fără acoperie, nedocumentată. Că până acum toate astea există doar în vidul înaintat din capul tău schizoid. Până atunci, Brotokule, ia de la mine şi o mare… aaaa, nu, nu aia la ce te ai gândit… doar ignore.
   Şi încă ceva, m-am sucit: chiar cred că eşti „prost, tembel, oligofren, cretinoid, idiot, accident genetic, îngust la minte, spirit superficial şi alte asemenea”. Şi încă unul din ăla penibil, cu spume la gură, care se crede important doar dacă aruncă cu jeg în alţii. Înjosirea altora înseamnă măreţia ta. Viteaz de duminică şi patriot de carton. Dacă până acum beneficiai de prezumţia de nevinovăţie şi te consideram homo sapiens (cu accentul pe „sapiens”, dacă eşti capabil să pricepi înţelesul termenului), amu m-ai convins frăţiuc, ai spulberat toate îndoielile. Ştii, mai bine să taci şi să pari prost, decât să-ţi deschizi gura şi să înlături orice dubiu. Sau aşa ceva…
   Concluziune: până nu-ţi iei medicaţia, ca un copchil cuminte, ai ignore de la tata. Şi sper să te irite în continuare, din ce în ce mai mult, ce debitez eu p-aci.

 3. Dana I zice:

  M-am demoralizat si m-am umflat de plans ca o proasta.Cred ca a fost o descarcare nervoasa.Mi-e ciuda ca nu avem un pic de mandrie in noi sa iesim din mizeria asta fara sa ne punem poalele-n cap.Ca n-avem un pic de demnitate sa nu ne mai facem de ras fata de noi si fata de altii.
  „Român”e sinonim cu hot,cu lipsit de caracter!
  Suferinta cumplita a fost si inainte de ’89 si in timpul si dupa razboi,dar nu a folosit la nimic.Degeaba avem oameni valorosi,chiar geniali,prostimea e prea multa!
  Vine 1Decembrie si nu va fi nimic deosebit in constiinta noastra,decat vechile tensiuni tampite dintre romani si unguri,de parca n-am fi toti in aceeasi „galeata”!

 4. Ciprian zice:

  Adevaratul spirit…

  de cainta avem nevoie pentru a se indupleca Dumnezeu de țară, lume…

  Spovedanie la duhovnic, iubire de aproape, traire Ortodoxa, asta e singura cale, unica.

  Clipul spirit e bine realizat dar mi-e teama ca are mesaje ascunse cu declansare intarziata… cum ar fi antinationalismul, iar prezenta Parintelui Justin pentru a credibiliza… dar filmarea e facuta fara stirea lui…

 5. 1góbé zice:

  Păi nu tot asta face poporu’ ăsta? Linge moaşte & icoane, se căieşte după fiecare furtişag, umblă la popă, se spovedeşte, sfinţeşte cutia de viteze nouă din maşină, se calcă creştineşte în picioare la pomenile bisericeşti, se bagă în spital după fiecare periadă de post. Băi, ortodocşii sunt cei mai sfinţi… De aia sunt toate ţările ortodoxe atât de binecuvântate… Tot aşteptăm ca Dumnyezó să facă în locul nostru orice… noi să stăm liniştiţi, să facem 100 de cruci când trecem pe lângă biserici, să agăţăm cruci şi icoane în casă şi pe oglinda maşinii, să spargem cu spor seminţe şi să aşteptăm să se întâmple minuni.
  Minunea e că mai există ţara asta pe suprafaţa pământului, în ciuda tuturor legilor fizicii şi a firii.

 6. Ciprian zice:

  HMM

  Trebuie facuta diferenta intre fariseism (ortodoxia de fatada fara traire) si trairea Ortodoxă.

  Dintre cei care ii vezi tu la televizor probabil sunt si oameni cu traire de aceea „Minunea e că mai există ţara asta pe suprafaţa pământului, în ciuda tuturor legilor fizicii şi a firii.”. Sfânta Liturghie mai ține lumea, iar fortele răului stiu asta tocmai de aceea atacă prin orice mijloace popoarele ortodoxe.

  Manipularea mediatică e facuta de cei care vor raul tarii. Până nu demult gandeam si eu ca tine deci te inteleg perfect. Sa stii ca reportajele TV au un scop precis sa discrediteze tot ce e sfant si sacru in poporul acesta. Prin informatiile despre cei care intra in spital dupa perioada de post ei spun de fapt „vedeti, nu e bun postul, mai bine mâncati tot timpul constant”. In fapt oamenii care intra in spital după post nu au legatura cu cei care tin postul… ei mananca si beau ca spartii oricum, dar nu e vina lor, nu e al nostru a judeca. Postitorii stiu si pot sa se infraneze cu ajutorul Lui Dumnezeu.

  Dumnezeu nu face nimic fără noi, El ne ajută pe măsura in care ii cerem cu credinta ajutorul si facem ceea ce spun invataturile Lui prin Sfintii Părinti. Daca nu as fi trait pe propria piele anumite lucruri probabil ca as fi tăcut.

  Poti studia de vrei scrierile Parintelui Arsenie Boca cu precadere Cararea Impărătiei, acolo sunt scrise toate cate se intampla acum cu tara noastra si in lume. Totul e ca urmare a depărtarii Omului de Dumnezeu cu o precizie aproape matematica. Si nu mai scrie numele Lui Dumnezeu gresit ca iti faci păcat.

  Sa auzim de bine.

 7. Ciprian zice:

  Inca ceva legat de TV. Imaginile sunt mai tot timpul cu femei mai in varsta cu batic… de mai putin de un an de cand m-am trezit catre cunostința aceasta de Dumnezeu am mai mers pe la manastiri si… surpriza e foarte mult tineret. Manipularea consta tocmai ca lumea sa creada ca credinta e un „sport” pentru bătrâni, perimat, Doamne Iarta-ma. Iarasi la pelerinaje mai tot timpul se arata partile mai putin frumoase tocmai pentru a scarbi pe un eventual doritor de a practica asa ceva… dar cei care a trait anumite lucruri pe propria piele vad ca nu e asa deloc… Mai sunt unii care se inghesuie tocmai pentru a da apa la moara celor rau voitori… in fiecare an „se intampla” cate ceva…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s