Preludiu

De ce preludiu? De o vreme mă tot gândesc să blogaberez câte ceva despre minunatele noastre religii contemporane. Acu’ fac încălzirea, joc de glezne, mersu’ piticului etc. Pâna una-alta luaţi d-aci copkii nişte salturi cu genunchii la piept şi spargeţi-vă de râs:
.
Mă gândesc ce terci o fi în capul multora… cred că grecii antici erau mai luminaţi la minte decât ne credem noi acum, în minunatul secol XXI – cică era ştiinţei, logicii şi gândirii.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

73 de răspunsuri la Preludiu

 1. ana zice:

  Ia d-aci niste gaz pe foc:
  „Cladirea vechiului Parlament al Romaniei si alte 32 de cladiri, printre care si complexul hotelier Tismana, cu terenuri aferente in suprafata de peste 26 hectare, precum si alte terenuri de 6 hectare vor fi transmise de catre Guvern, fara plata, in proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), informeaza Mediafax.”

  Personal, mi-as dori sa nu iei in deradere credinta oamenilor simpli intr-un Dumnezeu, ci mai degraba sa abordezi modul in care altii folosesc religia pentru a-i manipula pe primii.

  • 1góbé zice:

   Păi da, biserica ortohoaţă rules. Probabil acele imobile au fost în proprietatea lor înainte de comunişti, şi acu le primesc înapoi. Să nu crezi că BOR a fost ruptă în cur vreodată… Aşa vor putea concesiona şi mai mulţi politicieni teren scump pe două parale. Trăiască SC BOR SA!

   Nu am nicio problemă cu credinţa, doar cu prostia cu care de obicei este confundată. Cei care o exploatează sunt doar consecinţa firească a prostiei oamenilor, ei doar ocupă un spaţiu lăsat liber. Pe ideea veche, dar cât se poate de actuală, de „hai să-i prostim pe proşti”. Principul acesta este de o vârstă cu omenirea. Să nu confundăm credinţa adevărată cu superstiţiile, lipsa de gândire sau încăpăţânarea oarbă. Când văd pupătorii de moaşte, icone şi lăbuţe de prehoţi mi se face silă. Mi-e silă şi de creştineştile călcări în picioare la mai sus amintitele moaşte sau la sarmalele sfinte de după pupături. Iar aceste spectacole sunt date de acei „oameni simpli” cu „credinţă” în Dumnezeu, de care ai vorbit tu… Credinţa într-un creator (sau orice altceva) nu trebuie să însemne ignoranţă şi nu este subiectul niciunei manipulări, atâta timp cât nu luăm de bune tot ce ni se spune, pe nemestecate… doar fiindcă a zis nu ştiu ce preot sau scrie într-o carte răstălmăcibilă şi cu origini dubioase (recte biblia).

   • ana zice:

    Pot sa accept ca prostii sunt mai vinovati decat cei care-i prostesc daca vorbim de prostii care-au avut credinta in Basescu si l-au urcat pe tron.

    Si nu Biblia se afla la originea pupatului de moaste, ci propovaduitorii ei.

    PS. Spre deosebire de tine, eu am alergie la smecheri.

   • 1góbé zice:

    Normal că obiectele în sine, fie chiar şi biblia, nu pot face nimic de capul lor, fără intervenţia umană. La fel de bine am putea face religie de prostit proşti după „Omagiu”, „Război şi pace” sau „Albă ca Zăpada”.
    Explicaţia alergiei mele la proşti e simplă: prostia umană stă la originea tuturor nenorocirilor mari sau mici din lumea asta (mai puţin ciocnirile cu asteroizii sau vulcanii :)), deci inclusiv a şmecherilor. Dacă n-ar exista proşti pe care să-i şmecherească… 😀

 2. Aghiuta zice:

  :)) ce voce au clipurile, mai ales cand il aruncase in iad. In loc sa te legi de religie mai bine ne strangem cativa si ne facem o biserica, scoatem si noi un ban de la babe :D, si pregatim si niste moaste din cainii care se tin dupa curuletul tau.

  • 1góbé zice:

   Hehe, câinii care se ţin după mine nu-s din ăia anemici de bukale 😛 Aici când ieşi pe munte, te iau la fugărit nişte haite de 8-9 dihanii special crescte pentru urşi: caucazieni, mioritici şi carpatini. Restu-s ignorabili pe lângă ăştia :)) Da` ce-i drept îmi cam doresc să-i văd morţi, pe post de moaşte… mai ales când se iau după mine în timp ce trag cu montenbaicu spre Lacu Roşu.
   Bă io mă fac administrator sau voi fi responsabilul cu clopotele la biserica aia, că de preot… n-aş putea rezista să văd atâtea mecle cu IQ negativ zi de zi. Ori m-ar bufni râsul ori i-aş bate pe toţi. Am alergie la prostie.

 3. ovitrif zice:

  „cică era ştiinţei, logicii şi gândirii.”
  E doar la inceput, prea putini sunt cei ce practica :))

  • 1góbé zice:

   Mă întreb unde am fi acum dacă nu ar fi ars biblioteca din Alexandria, dacă acel curent de gândire logic, raţional şi ştiinţific iniţiat de către grecii antici (Aritstotel, Plato, Socrate, Arhimede & Co) ar fi continuat cu avântul cu care a pornit – alături de sistemul democratic practicat de ei – şi dacă nu ar fi intervenit Evul Mediu întunecat cu religia sa creştină stupidă, agresivă, opresivă şi retardată. Abia după renascentism am început să ne deschidem un pic, dar şi asta aşa, cu teamă… să nu cumva să-l supărăm pe Jahve, alias Dumnyezó, că ne uităm şi noi sub preşul lui. Acu’ 500 de ani toţi erau convinşi că Pământul e plat, îănsă mai există destui stupizi şi astăzi care încă cred asta. Asta da Credinţă frate!

   • ovitrif zice:

    Da frate, frumos tare spus, se pare ca le ai si cu unele lucruri importante.
    FUCK ME, cate s-au pierdut in biblioteca aia

 4. ovitrif zice:

  Si cu siguranta multi dintre grecii antici erau mai luminati, si tot la fel unii estici(Tao, Buddhism careva ?).

  • 1góbé zice:

   Păi hai să vedem… China antică taoistă a inventat/descoperit: hârtia, praful de puşcă, bancnota, porţelanul, compasul, tipărirea, tunul, angrenajul cu lanţ şi curea, acupunctura, ceaiul, diabetul, mătasea, artificiile, periuţa de dinţi, manivela, arbaleta,fotbalul şi jocul de golf, oţelul, bomba, racheta etc etc etc. Şi să nu uităm de cea mai importantă dintre toate: hârtia igienică 😀
   Religiile totemice şi şamanice au „descoperit” ecologia şi importanţa protejării mediului practic de când există homo sapiens, aceste concepte fiind apoi preluate şi de către Buddhism.
   Şi noi suntem ăia moderni, nu? Suntem doar penibili, atât.

   • ovitrif zice:

    Asa e 😀
    Defapt cica suntem vestici, cultura care este raspandita pretutindeni in lume datorita conditiei de viata pe care aceasta a adus-o in viata oamenilor cel mai evident prin Statele Unite.
    Si nu putem sa-i negam utilitatea, dar tare multe nici nu facem dacă o vedem numai pe asta si uitam de cealalta cultura, care are si ea o parte foarte folositoare.

 5. radu zice:

  PUPATORI DE ICOANE SI CIOLANE,mai bine cititi LEGENDELE OLIMPULUI,decat biblia. e mai credibila!

  • 1góbé zice:

   99,99% din pupătorii de hoituri şi de tablouri infantile n-au citit biblia. Dacă ar fi citit-o eventual şi-ar pune nişte întrebări şi poate ar începe să şi gândească. Da` cititul şi gânditul e cu efort, e mai greu cu astea. Las` că ne spune preotu` ce scrie acolo şi noi mergem cu dumnyezó înainte.
   Dacă n-au citit nici biblia, crezi că Zeus & Co. le va stârni interesul? 🙂 Apropo de Olimp şi zeii greci, pun pariu că 9 din 10 femei cu numele Diana nu ştiu de unde le provine numele…

 6. ovitrif zice:

  Imi pare mie sau toata religia si credinta in smecherii dintrastea porneste din iluzia omului ca el e centrul universului, si toate se`nvart in jurul sau :-??

  • 1góbé zice:

   Numai aberaţiile astea iudeo-creştine şi musulmane. Mai toate celelatle religii – şamanice, totemice, buddhismul, taoismul etc. – pun accentul pe totul altceva decât pe maimuţa supremă: omul este doar o rotiţă infinetezimală într-un angrenaj mult mai mare, nu burikul universului. Uite că ştiinţa modernă începe să le dea dreptate… şi suntem doar la început.

 7. Dana I. zice:


  Tot un preludiu…..
  Cred ca libera cadere a educatiei(vezi desfiintarea atator scoli) si nebunia asta care n-are nicio treaba cu democratia,atmosfera asta de fiecare face tot ce vrea in functie de ce relatii are si in ce partid se afla,ne distruge tot mai mult.
  Biserica,prin reprezentantii ei ,n-are nicio treaba cu religia,mai degraba cu economia de piata.A devenit o masina de facut bani,fara scrupule si fara sa intoarca nimic comunitatii.
  Se insinueaza cu insistenta in scoli,institutii si in politica.Se vede clar cam ce face institutia bisericii in perioada asta grea cand,chipurile,ar trebui sa fim solidari.
  Iar oamenii parca sunt trepanati.Nu cer nimic nici guvernului,nici bisericii,nici macar lor insisi.Stau asa intr-un fel de amorteala la limita supravietuirii.
  Pe timpuri comunistii ne fortau sa iesim din biserici,acum societatea parca ne forteaza sa intram in biserici-daca nu te inchini demonstrativ cand treci pe langa o biserica ceilalati se uita lung,iar in comunitatile mici trebuie sa ‘semnezi condica’la slujbe altfel devii subiect de barfa,sa nu zic un paria.
  E trist,de neinteles si parca de nerezolvat…..

  • 1góbé zice:

   Cred că grecii antici s-ar lua de cap dacă ar vedea democraţiile astea „moderne” mai ales p-asta originală, mioritică. Ăia au avut nişte sisteme de reprezentare şi de funcţionare atât de echitabile, încât rămân mască ori de câte ori aflu câte ceva nou despre ei.
   Aproape toate bisericile, de orice fel, din antichitate si până astăzi, mai ales cu clerici „vocaţionali”, de carieră, au fost şi sunt doar nişte maşinării ale puterii şi de făcut bani. A văzut careva preot şomer? E un job sigur, călduţ, comod, bănos, dar şi cu un bonus: o putere mare asupra oamenilor. Ce mă enervează cel mai mult e că sunt plătiţi de la stat, din banii noştri de taxe. Cum credinţa fiecăruia e o chestie privată, practic voluntară, aşa ar trebui să fie şi (ne)susţinerea unei biserici sau a alteia. Ce curul meu am io în comun cu un popă bărbos, păros şi nespălat?
   Hai că m-a cam luat flama… more to come 🙂

 8. Zev zice:

  Bun, am vizionat, seamana cu filmuletele educative pentru waste management, da’ mai dramatice. Pe de alta parte, ia-o mai usor cu separarea intre prosti si, ma rog, non-prosti (in lipsa unui termen definit de tine). Putini dintre prostii aia au ales sa fie asa. Cea mai mare parte sunt ce au fost crescuti sa fie. Ceea ce ii face demni de compasiune, nu de dat in dinti, altfel diferenta dintre tine unul care te considera si pe tine prost ca n-ai Bentley, n-asculti manele si n-ai linie scurta la Cotroceni sau Victoria devine neesentiala. O fi ars odata cu Biblioteca din Alexandria.

  • 1góbé zice:

   Zevule, ai dreaptate, dar numai într-o foarte mică masură. Recunosc, un om născut, crescut şi (ne)şcolit într-un cătun uitat de lume sau la stână de obicei nu îmî stârneşte alergia. Dar chiar şi în acele cazuri sunt nuanţe: trăind la munte, într-un oraş minier, în mediu predominant rural, am întâlnit la viaţa mea mulţi oameni precar educaţi: ciobani, păstori, mineri, muncitori, agricultori. Prostia ne este neapărat definită prin ignoranţă, ci mai degrabă prin comoditate mentală, lipsă de spirit, de minte deschisă şi de bun simţ. Un Bentley sau un Cesna nu te face nici prost nici deştept. L-ai văzut pe Becali la biserică? Frate, vei micţiona pe tine de râs. Şi dacă tot vorbim de prostul bogat şi cu putere: ăştia sunt un pericol şi mai mare, fiindcă au mijloacele prin care să-şi pună în practică tâmpeniile din cap. Şi reţine, nici unul dintre bogaţii ăştia proşti nu au bani din afaceri pe bune: ori au dat nişte tunuri pe spinarea statului (adică pe a noastră) ori sunt odrasle tembele de bogătani.
   Dacă homo sapiens nu avea spirit explorator, curiozitate şi minte deschisă, mereu în căutare de noi provocări, probabil trăiam încă fericiţi pe savanele sau în junglele africane, alături de cimpanzei şi babuini, fugărindu-ne cu leii şi leoparzii.
   Dacă observi atent, vei vedea că prostia este constantă: nu e mai multă la câtun decât la oraş. Însă la oraş e mai frapant: vezi oameni (zic ei) educaţi făcând jde mi de cruci în faţa bisericilor, îi vezi omorându-se unii pe alţii ca să pupe hoitul lui sfântul-nu-ştiu-cine sau să pună mâna pe o cutie care conţine cică o bucată din crucea lui Isus. Asta e prostia adevărată, în stare pură, nu la ciobanul de lângă oi: ai avut toate condiţiile să-ţi dezvolţi spiritul, mintea, scânteia ce te face om, dar totuşi ai rămas tembel. N-aveai cărţi acasă? Există biblioteci. Un pic de curiozitate şi atenţie la şcoală ar fi fost de ajuns. Acum, când am crede că media şi internetul, cu informaţii căcălău doar la un click distanţă, a îmbunătăţit situaţia… Defapt pare să fie invers, că lumea e din ce în ce mai needucată şi mai tontă. Sau poate mi se pare numai mie, din cauza contrastului accentuat dintre cunoştinţele care s-au acumulat şi au devenit accesibile în cantităţi nemăsurate şi prostia care a rămas la fel 🙂

   • ovitrif zice:

    Pai stii tu, degeaba are omul acces daca nu vrea :p

   • 1góbé zice:

    Şi uit-acolo începe prostia! 😀 La decizia de a nu explora, de a nu cunoaşte, de a fi un zombi spiritual şi mental, la decizia de a-i lăsa pe alţii să facă totul în locul nostru. Alţii să gândească, să decidă şi să acţionaze pentru noi, să ne manipuleze şi să ne exploateze. Blazarea mioritică tipică.
    Cine decide aşa, îşi merită soarta de ciumpalac manipulat, prostit şi exploatat. Doar că ne trag în jos si pe restul… de aici mi se trage alergia la prostie. Nu fiindcă există, ci pentru că predomină şi ne copleşeşte.

   • ovitrif zice:

    Da sa stii ca asa e, acolo e prostia, in a nu explora, in lipsa de curiozitate si ideea aia: lasa totul cum e.
    Ignoranta cum zicea M.J, 😆

 9. Cultul mortilor , pupatul scarbelor de moaste si a lemnelor vopsite sunt niste uraciuni care au patruns in ”sfanta traditie” la sute de ani dupa ce s-au consumat evenimentele biblice. Pentru ca nu se puteau dezlipi de ele ”inaltii prelati” si ”capetele luminate” ale vremii.. le-au introdus in ”practica crestina” .
  Toate sarbatorile si traditiile sistemelor religioase sunt niste minciuni, niste falsuri ordinare, NU AU NIMIC comun cu ceea ce scrie in biblie, nici macar cu judecata sanatoasa… de aceea lumea laicizata , intre falsurile scarboase ale sistemelor religioase actuale si noutatile stiintifice aleg ceea ce judecata sanatoasa ii indeamna . E firesc sa fuga de cultul mortilor, moaste putrezite, fum de luminari si tamaie innecacioasa, incantatii lugubre in semi-intuneric, gloate ce se calca in picioare sa linga niste lemne vopsite cu imagini ”religioase” fabricate in china si importate engross la Dragonu Rosu, popi ce se satisfac reciproc mai ceva ca in Sodoma si Gomora, chiar in lacasurile”de cult” si alte scarbe… E firesc sa fugi de o astfel de idee de ”dumnezeire” , care de fapt este doar o rusine si o batjocura la adresa adevaratului Creeator, in care avem cu toti suflarea si viata … dar nu e timpul pierdut sa ne trezim

 10. mihailandrei zice:

  Cinstirea „oaselor ” este un fapt biblic.

  Prezenta lui Hristos in sfinti nu priveste numai sufletul acestora, ci si trupul lor.
  Noi cinstim trupurile Sfintilor pt ca acestea au fost „templu al lui Dumnezeu” (1 Corinteni 3,16), asa cum este trupul fiecarui sfant.

  Trupurile celor sfinti sunt vase de cinste ale lui Dumnezeu, sfintite, potrivite pentru tot lucrul bun……”Deci, de se va curăţi cineva pe sine de acestea, va fi VAS de CINSTE, sfinţit, de bună trebuinţă stăpânului…” (2 Tim 2, 21).

  Un temei pentru cinstirea moaştelor şi al credinţei în puterea ce iradiază din ele ni-l dă Sfânta Scriptură prin cazul învierii unui mort aruncat peste osemintele proorocului Elisei…”Căzând acela, s-a atins de OASELE lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale.”(2 Imparati 13, 21 sau 4 Regi 13, 21).

  Aceste moaste raman purtatoare de Har, asa cum au fost moastele profetului Elisei, caci atunci cand un cadavru a atins oasele sale, a inviat!

  Acest lucru se produce mult mai frecvent acum, in Noul Testament.

  Cercetati apoi sa vb.

  • 1góbé zice:

   …”fapt biblic” … să-mi cadă curul de râs. De când e Biblia plină de fapte? Mormanul acela, slab organizat logic, de superstiţii şi poveşti orale, care a trecut prin 2-3 traduceri şi prin maşina de editat (a se citi „cenzurat”) a bisericilor „creştine”, cum au vrut muşchii lor însetaţi de aur şi putere? Aceeaşi carte, care a alimentat milenii de războaie „sfinte”, genociduri, mizerii şi suferinţe de neînchipuit, cauzate de acele bestii cu faţă umană, care îşi găseau motivaţia „sfântă” a cruzimii lor fără de margini într-o maculatură, care vorbeşte despre un zeu răzbunător şi la fel de schizofren ca şi ei? O scrisură slabă, care conţine contradicţii logice începând deja din primele pagini (vezi cele două poveşti ale facerii) şi continuând cu multe altele gen „ochi pentru ochi” – „întoarce şi obrazul celălalt”
   „Cercetati apoi sa vb.” Crezi că dând citate din biblie eşti „cercetător”? Cercetarea implică ştiinţă, curiozitate, minte deschisă şi spirit critic, iar ştiinţa este căutarea adevărului cu propria minte, nu regurgitarea în ghilimele şi fără discernământ a bălăriilor preambalate a purtătorilor de sutane, care manevrează pe sfori ciumpalaci ca tine.
   Biblia şi majoritatea cărţilor religioase sunt scrise şi editate astfel cu scopouri bine gândite: justificarea oricăror orori comise pentru acapararea şi păstrarea puterii şi a tot ce decurge din ea (avere, pămînt, sex etc.), justificarea existenţei clerului bine plătit (ai auzit tu de vreun preot şomer?) şi, bineînţeles, să fie atât de ilogic construit, încât numai cei „iniţiaţi” s-o „înţeleagă” şi s-o traducă la pulime după cum le dictează interesul (pe principiul mirceabadean „hai să-i proştim pe proşti). Simplu.

   Cum a punctat clar şi răspicat Warsongu’ mai jos: aş vrea să te văd, aşa mare păşitor pe urmele lui Hristos ce te declari, dacă îţi trage cineva un şut în cur, întorci creştineşte şi buca cealaltă, în timp ce rosteşti citate din scrisura ta preferată, sau îl zbori cu o bazooka/kalaşnikov/katiuşa/tomahawk?

 11. mihailandrei zice:

  Sfintii sunt oameni ca noi dar care luând în serios chemarea lui Dumnezeu „fiti sfinti, pentru cã Eu sunt Sfânt” (1 Petru 1, 16), si luptându-se „lupta cea bunã a credintei” (2 Tim. 6,12) au ajuns „casnici ai lui Dumnezeu” (Efes. 2, 19) si ” judecători ai lumii” (1 Corinteni 6,2).

  Cinstind pe Sfinti, cinstim indirect pe Dumnezeu:

  „Cine va PRIMESTE pe voi, pe Mine Ma primeste „(Matei 10, 40).
  „Cel ce vă ASCULTA pe voi, pe Mine Mă ascultă, si cel ce se LEAPADA de voi se leapădă de Mine”(Luca 10, 16).

  Astfel, cine nu cinsteste pe sfinti, nici pe Domnul insusi nu-L cinsteste.
  In acest caz se mai poate spune ca-l aveti pe Hristos?
  Nu!

  Oare nu te va mustra Dumnezeu pt ca nu i-ai cinstit pe fiii Lui care s-au ostenit si s-au jertfit ca sa faca Voia Lui.

  Dumnezeu a dat credinţa Lui Sfinţilor, ca sa o traiasca si sa o duca mai departe la viitoarele generatii, iar voi protestantii nu ii cinstiti pe sfinţi ci ii huliti intr-o maniera de temut…”vă îndemn ca să LUPTATI pentru credinţa dată SFINTILOR „(Iuda 1, 3).

  Sfintii fac minuni, isi dau viata pt credinta, se jertfesc, si traiesc in chip minunat si se nevoiesc ca sa scape de patimi si de slava desarta toate pt dragostea Lui Dumnezeu, si veniti voi si ii huliti.

  „Oare nu stiti ca sfintii vor JUDECA lumea?” (1 Corinteni 6, 2)

  Cu ce indrazneala mergi tu la judecata in fata sfintilor cand tu i-ai hulit toata viata?

 12. warsongu zice:

  cu ce indrazneala ma judeca pe mine „sfintii” tai?

 13. warsongu zice:

  @mihailandrei

  nu baga in seama rapsunsul meu, tocmai ti’am citit blogul. esti un rasist scarbos caruia nu as avea vro retinere in a’i strivi capul sub bocanci, deci fa pasi de aici si tu si dumnezeii si sfintii tai. si repde.

 14. mihailandrei zice:

  Cimpanzeu „iluminist” lobotomizat, nu te mai zbate degeaba,orice faci ,orice spui este sortit esecului ,ramai closca in continuare.

  Esti un parvenit, o gloaba „iluminista „, un stupid cu pretentii de ‘telectual,nimic mai mult.

  Hai plangi in continuare ca un copil razgaiat … normal ca-ti trag suturi in spinare atunci cand vine vorba de Ortodoxie si romanism.

  Prichindel , mergi la curtea regala a marelui Richard Dawkins, depune plangere impotriva ortodocsilor, ca au zis despre brosura lu’ darwin ca e o scriere pentru tampiti.

  Pentru credibilitate jura solemn pe coarnele lui Marx si pe coada bifurcata a lui Engels.

  Cu siguranta regele tau o sa-ti aprecieze eforturile, te va recompensa cu o piranda „inaintata pe cale” care-ti va dezvalui tainele Big-Bangului . Arunca-i pirandei o privire tampa, asa cum numai tu esti in stare, poate ai noroc sa iti puna pile sa ajungi consilier regal.
  P.S Nu uita sa-i spui lui Richard Dawkins ca iarasi ortodocsii calca in picioare cuvantul „iluminist”.Sau mai bine joca-te in nisip cu „duhul” lui dawin…poate vin si puradeii lu’ King Dawkins:)))

  • 1góbé zice:

   Aşa mai zic şi io frateeee, a ieşit bunul creştin la suprafaţă! Întoarece şi faţa cealaltă… hahahaha. Nu „m-am râs” aşa de bine de multă vreme. You love to entertain us! 🙂

   • mihailandrei zice:

    @1góbé

    Bah magic_man ,tu de unde culegi fazele astea de pe cartoon network ,dejectie umana ce esti ?:))))

    Categoric, nu esti in stare sa distingi sensurile cuvintelor..cat despre fraze in ansamblu, ce sa mai vorbim.

    Intr-adevar esti un argument convingator pentru paturi separate.

    Ba mai mult, ilustrezi perfect ideea de contaceptie.

    Bine te-a mai dresat oligofrenu’ ala de „iluminist” Richard Dawkins ,pe care il lingi sub brat …esti argumentul ideal al tezei eugeniste.

    PS: Pseudoateule, Francis Galton, varul lui Darwin, veritabil „ayatollah” al eugenismului nu-ti spune nimic?

    Eugenismul, o alta inventie manjita de sange, un alt cadou mizerabil din partea familiei Darwin. Ca sa-si merite pe deplin numele de zdreanta, Francis Galton a fost si fabianist.

    Fabianismul si ateo-bolsevismul sunt avortoni nascuti de Mordechai Levy alias Karl Marx.

   • 1góbé zice:

    Hai frate, bagă şi o înjurătură ca să fie meniul complet. Hahahaha, entertainment la cel mai înalt nivel!
    Dar văd că ai o fixaţie pe numitul Richard Dawkins. Bă, nu mă interesează cine e, dacă e tata lu’ mama lu’ eugenismu’, fabianismu’ sau lu’ Darwin, Marx, Engels, Lenin şi vecinu’ Mitică de la 2. Să fie sănătos!
    Ceea ce e interesant e că ai citit dicţionarul şi ştii multe cuvinte. Dar ai auzit matale de logică? Adică aceea invenţie a lu’ Satana/Belzebub/Lucufer/Scaraoţchi prin care noi, pseudo-ateii, eugeniştii, marxiştii, cartoon-networkişitii ne justificăm, polemizăm, căutăm, cercetăm, concluzionăm şi, mai ales, punem cuvintele într-o anumită structură care are cap şi coadă, pentru a exprima idei coerente.

  • warsongu zice:

   de unde pula mea ai tras tu concluzia cas darwinitst bai putza? sau iluminist? adica daca nus crestin ortodox sunt ateu? ian zimi mah, mancamiai pula, unde am scris eu ca sunt ateu? team futut in gura pentru ca primu lucru pe care lam vazut pe siteu tau au fost niste bolboroseli despre cat de nemernici sunt evreii, si ceva despre nush ce „tuciurii” si niste lincuri catre miscari legionare. miam invins scarba si am citit mai departe, sa nu te injur fara sa fiu in cunostinta de cauza. si am ramas la aceeasi concluzie, esti un jeg rasist. iar asta transcede religia. mi se rupe pula ca esti ortidox, catolic, crestin sau musulman. esti rasist, iar asta din capu locului te face un redus mintal, un om de cacat.

   • mihailandrei zice:

    Si daca sunt rasist ce?:)))

    Vad ca gratulezi Ortodoxia cu mare atentie, normal sa fie asa…ortodoxia are memorie, si deranjaza.

    Este o piedica in calea celor propovaduite cu ocazia unui anume congres desfasurat la Basel in 1897.

    Te asigur ca multe lucruri se vor schimba in viitorul apropiat, multi sunt obisnuiti ca ortodocsii sa fie smeriti. De fapt confundati smerenia cu obedienta.

    Evident ca iti versi nervii pe Iisus, totusi ce vina are El ca l-ati refuzat?
    Ce vina are El ca v-ati blestemat?
    Degeaba se improsca cu venin, nu din cauza Lui au fost unii spulberati in cele patru zari.

    Singura lui „vina” este aceea ca si-a iertat tortionarii.
    Inteleg ca unii s-au cufundat intr-un cosmar ce s-a adancit odata cu trecerea veacurilor.

    Aminteste-ti cum se blestemau singuri, unii.
    Nu spuneau ei in curte la Pliat:”Sangele Lui asupra noastra si asupra feciorilor nostri”? (Matei 27, 25).

    Acest autoblestem ii face pe urmasii lui Ana, Caiafa & Co sa ia in brate pe toti antihristii vremurilor.

    Pentru voi, contestatarii, sangele lui Hristos e blestem si manie.
    Nu exista in lumea asta mesaj mai puternic ca al lui Hristos, rastignit de ura, dar care isi iarta ucigasii.

    Marele esec al iudeilor e ca nu au inteles jertfa lui Hristos.

    Nu au inteles universalitatea, nu au inteles faptul ca prin moartea si Invierea Domnului, omul a fost rascumparat.

    Niciodata nu a incetat ura si batjocora la adresa lui Hristos si a crestinatatii.

    In clipa in care un crestin isi permite luxul de a avea opinie antagonica fata de cea evreiasca, se va confrunta cu urletele ca din gura de sarpe ale liderilor sionisti.

    Daca crestinul insista, sionistii isi vor rupe maneca in stil teatral si vor arunca acuze, culminand cu cele de rasism si anti-semitism. Asa sa fie oare?

    Ore degeaba a spus Hristos despre otrepele sioniste …”Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, de la inceput, a fost ucigator de oameni si nu a stat intru adevar, pentru ca nu este adevar intru el” (Ioan 8,44)?:))))

    Cei care au discurs divergent fata de evrei sunt rasisti sau anti-semiti?

    Acuzele nu sunt deloc intamplatoare, caci sionistii lasa impresia ca se considera o rasa cu totul aparte, o rasa speciala, mandatati de Dumnezeu sa conduca destinele goymilor. Elita evreiasca sufera de un imens complex de superioritate.

    Trufia lor e fara margine, merge atat de departe incat “rafinatul” Talmud e considerat ca fiind autoritatea suprema in materie de Lege.

    Reputatul savant Nicolae Constantin Paulescu intareste aceasta idee, si nu o face de la sine putere, ci se bazeaza chiar pe Talmudul Babilonian (Babli).

    In cartea „Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Franc-Masoneria” sunt evocate pasaje interesante . Este notoriul faptul ca memoria eminentului savant a suferit si va suferi atacuri din partea elitei sioniste si a lacheilor lor.

    Grozavii care urla furibund ca “nu iarta niciodata” ar face bine sa-si aminteasca de crimele facute de ei, bunicii si stabunicii lor cu hexagrama in frunte.

    Cumva tot natiunea romana trebuie sa-si ceara scuze pentru mizerabilul atentat de la Senat pus la cale de Max Goldstein, Saul Osias si Leon Lichtblau?

    Suferintele indurate de romani din partea sionistilor bolsevicilor in anul 1940, culminand cu blestemata “saptamana rosie” 28 iunie–3 iulie, nu au cum sa fie uitate. O sa vina vreamea socotelilor.Sionistii (valabil si celelalte lifte, cum ar fi: paganii mahomedani, sectantii, ecumenistii, tributarii new age sau masonii) sa-si puna pofta in cui, Romania nu e de vanzare si nici nu e tara in care isi pot permite orice.

  • 1góbé zice:

   Bă doctule, acu’ 500 de ani atotştiutorii ca tine îi ardeau pe rug pe cei care susţineau că Pământul e rotund. Dacă nu puneau stăpânire bisericile creştine pe Europa, poate deja ştiam cum a apărut prima celulă. Dar uite aşa „creştineşte” am ratat vreo 1500 de ani de progres…

   • mihailandrei zice:

    Oare cum a murit Antoine Laurent de Lavoisier (1743 – 1794)?

    A fost ucis de fratiorii tai ateisti pt ca facea parte din patura aristocratiei ,a fost arestat si „judecat” de tribunalul iluminist , ghilotinat la 8 mai, 1794.

    Antoine Laurent de Lavoisier (1743 – 1794), este cunoscut în întreaga lume ca fiind cel care a pus bazele chimiei moderne.A fost cel care a propus prima varianata a tabelului periodic (care continea doar 33 de elemente).

    Sunteti criminali din crestet pana in talpi!

    Casca ateule ochii la istoria programului nihilist si vezi ciuma atee ce a adus omenirii.

    Toate revolutiile ce au avut loc dupa Revolutia Franceza iluminista au adus omenirii numai moarte, teroare, mizerie economica si sociala, tragedii.

    Sub egida libertatii, egalitatii si fraternitatii „iluministe” au fost macelariti crestinii.

    Până în vara lui 1794 îi cad victimă 40.000 de persoane, din care 17.000 vor muri ghilotinate, mii de cadavre vor fi aruncate în gropi comune sau vor putrezi pur şi simplu pe străzile Parisului.,exilati, apoi ucisi prin ghilotina, impuscare sau prin inec iar conditiile de viata ale francezilor nu s-au imbunatatit nici o masura. Iata roadele „iluministe” ale libertatii-egalitatii-fraternitatii.

    Robespierre a impus „iluminismul „cu sabia in mana,nici un „veritabil” revolutionar n-a facut abstractie de personalitatea lui. Marx, Lenin, Che Guevara, Stalin si toata pleiada anarhistilor l-au avut ca model.

    Nimeni nu se putea socoti in siguranta. Tribunalele revolutionare i-au condamnat pana si pe Danton si Jacques Hébert, doua dintre marile figuri ale Revolutiei franceze.

    Regele Ludovic al XVI-lea a fost judecat si ghilotinat (ianuarie 1793). Regina Maria Antoaneta si alti nobili au cazut sub cutitul ghilotinei.

    Ateismul militant nu a avut scopul să combată religiozitatea, ci să desfiinţeze o categorie umană: creştinii, asupra căror a fost pornit un adevărat genocid în Franţa, în Rusia, în România şi oriunde au ajuns ateii la putere.

    Deci cine sunt contestatarii religiei in general, si ai crestinismului in particular? Sunt cei ce incearca sa ne prezinte albul ca fiind negru, si invers.

    PS: Si acum ia viteza, opreste-te drept in bratele lui Richard Dawkins ,poate ai norocul sa te infieze, sa cresti ateu voinic, ca esti cam pipernicit:)))

   • 1góbé zice:

    Hooooo tată! Că începe să mă intereseze Richard Dawkins, să mor io 🙂 Ce-ţi făcu personajul cu pricina? Te-a violat când erai copil?
    Dacă Lavoisier ar fi trăit cu 300 de ani mai devreme, l-ar fi prăjit de viu „creştinii” tăi, fiindcă a îndrăznit să afirme, că materia nu se peirde, doar se transformă şi alte asemenea erezii neconforme cu doctrina creştină. L-au decapitat pur şi simplu pentru că era vameş, aristocrat şi era aşchie în oachii lui Marat.
    Dar ce are de-a face aici revoluţia franceză? Aaaaa, ai adus-o tu în discuţie pentru… pentru că. Tare!

   • 1góbé zice:

    Aaaaaaaa… şi încă ceva… am zis eu sau Warsongu’ că suntem atei? Găseşte tată fraza în care am afirmat asta, oricare dintre noi.

 15. Aghiuta zice:

  ooo ce era sa ratez bunatate de habotnic acilisiea.
  Ca toti cre(s)tinii ai senzatia ca tu cunosti adevarul absolut, ca dumnezeu face exact ce vrei tu si ca sta dupa curul tau sa numere de cate ori bati cruci dupa ce pupi mana cu care popa a pipait curul copilului din fata ta.
  Noi nu avem nici o problema cu nici un zeu, problema noastra e ca avem intoleranta cronica la prostie, de aia ne ia o mancarime in talpa si trebuie sa te calcam oleaca pe gat sa ne treaca.

 16. warsongu zice:

  „si daca sunt rasist ce?”

  mori… aia e

 17. mihailandrei zice:

  Scufita Rosie, tu nu ai auzit de pactul Ribentrop – Molotov?

  Dar de scarba fabianista Chamberlain de ce nu spui nimic?

  Cat despre Carol 2, abia a scapat de gloantele legionarilor.
  Baga la cap, Legiunea Arhanghelului Mihail renaste, o sa-i mature din fruntea tarii pe cei asemeni Iscariotenului.

  Trebuie sa scapam de jeguri gen Ovidiu Chirovici, Petre Roman (fiul tradatorului Valter Roman), Octav Cozmanca, Silvian Ionescu, Adrian Nastase sau Serban Mihailescu etc.

  http://www.jurnalul.ro/sc-nteia/jurnalul-national/miscarea-legionara-reactivata-de-americani-119387.html

  Intereseaza-te de minunta soarta a tradatorului I.G Duca sau a slugoiului Armand Calinescu:)))

  Nu uita nici de detronarea dezertorului si sceleratului Carol II, chestia asta s-a petrecut datorita presiunilor national-legionarilor.

  Iti reamintesc si de rezistenta din munti, citesti cartea eroului Ion Gavrila Ogoranu, se numeste “Brazii sa frang dar nu se indoiesc – La pas prin Fratia de Cruce” (vol 5).

  Despre prezent si viitor … vom vedea.Cu voia Domnului, neamul nostru o sa le puna bocancul pe beregata tuturor neprietenilor. Nu trebuie asteptat nici un un fel de ajutor din partea autoritatilor. Institutiile Romaniei nu servesc interesul national, sunt putred de corupte si total aservite intereselor ostile neamului nostru. Armata presteaza servicii de mercenariat pentru USA sau pentru U.E, acum taie frunze la caini prin Afganistan. Jandarmeria e ocupata cu paza homosexualilor. Politia alearga dupa spaga iar serviciile secrete nu au vreme de altceva pentru ca trebuie sa monitorizeze conversatiile telefonice si traficul de pe internet.

  Credinta e pavaza, nationalismul e lancea, si romanismul e pumnul ce zdrobeste falcile celor ce dusmanesc neamului nostru.

  Cum iti spuneam, stimabile „En Touto Nika†” e valabil pentru ortodocsi pe vecie.

  • 1góbé zice:

   Ăsta da spirit creştinesc adevărat, frate! Exact cum a spus Mântuitorul îla al tău: bă dacăcareva te plezneşte în meclă, îi fuţi o bazucă creştinească. Corect!

 18. mihailandrei zice:

  Noi stim bine ca ateismul este doar un alt paravan, de la adapostul caruia unii incearca sa injunghie ortodoxia.

  Cand o sa vina vremea ortodocsii vor raspunde in adecvat .

  Hai sa amintim crimele „iluministilor”, cei ce se ascund dupa secera si ciocan.

  ATEO-comunismul a apărut ca un marş împotriva lui Dumnezeu şi a Bisericii. Lupta împotriva lui Dumnezeu, manifestată prin distrugerea efectivă a lăcaşurilor de cult şi prin lichidarea preoţilor şi a tuturor celor care le vor ţine partea a fost unul din punctele capitale ale planului ATEO-comunist.

  Cand sovieticii, in primii ani de comunism, au adop-tat lozinca:”Sa-i alungam pe capitalisti de pe pamant si pe Dumnezeu din ceruri”,ei nu faceau decat sa-si insuseasca mostenirea lasata de Karl Marx.

  Copilul lor, avortonul cu pentagrama rosie pe frunte, nu are rival in istorie la capitolul crima.

  In China a macelarit mai bine de 65 milioane de oameni, in URSS sunt peste 20 milioane de victime,in Cambogia 1,7 milioane, in Vietnam cel putin 1 milion…exemplele pot sa continue.

  Deci cine sunt contestatarii religiei in general, si ai crestinismului in particular? Sunt cei ce incearca sa ne prezinte albul ca fiind negru, si invers.

  • 1góbé zice:

   Bă arhanghelu’ lu’ peşte prăjit, cine a vorbit aici de ateism? Hm… eu? Nu. Warsongu’? Nicidecum. Mama? Nu-mi amintesc să fi fost ea. Aaaa… TU! Şi cu o violenţă perfect demnă de un adevărat creştin. Ori suntem creştini, ori nu mai suntem! Ai o misiune frate, Isus al tău e mândru de tine! Probabil vei sta în drepta lui în ziua judecăţii şi împreună cu el ne vei trimite sufletele purulente direct în străfundurile iadului.

 19. 1góbé zice:

  „si daca sunt rasist ce?” – mda, e modul de abordare absolut creştiească, conformă cu învăţăturile lui Isus. Văd că ai citit cu atenţie biblia şi ai însuşit pe deplin spiritul creştinesc autentic.
  Apropo, Isus, Ioan Botezătorul, cei 12 apostoli şi membrii sectei creştine timpurii au fost toţi evrei. Deci toată frăsuneala creştină la origini a fost doar o tentativă de reînnoire a vechiii credinţe iudaice. Primii creştini au fost defapt o sectă evreiască, la fel ca oricare sectă de atunci sau de acum. Aproape toată biblia e evreiască sau vorbeşte despre evrei (mai puţin câteva secţiuni din Noul Testament). Astea-s FAPTE istorice. Nu bălării şi burtologie agăugate ulterior ca să ne pară treaba simpatică. Continuând pe firul (i)logic, ajungem aşadar la „concluzia”, că şi creştinismul este defapt o mare manevră evreiască, sionistă, bolşevică, menită să asigure controlul ocult asupra planetei şi al minţii noastre, o imensă manipulare, care să aducă întunecimea spirituală în lume şi să ne împiedice să gândim cu capul nostru, pentru noi înşine. Au reuşit, sau ce?

 20. mihailandrei zice:

  Si daca au fost evrei ce?:))

  Crestinii nu aveau cum sa fure religia mozaica, primii crestini, Apostolii , erau iudei.
  Altceva s-a intamplat… Ana, Caiafa & co nu l-au perceput pe Iisus ca fiind Mesia cel promis. A mai intervenit si perceptia iudee precum ca au exclusivite in relatia cu Dumnezeu, restul fiind goymii, simpatici dar..goymi.

  Ori de la Iisus porunca, s-a procedat la raspandirea Evangheliei si la alte neamuri.
  De fapt stii bine ca Noul Testament incepe odata cu Iisus. „Şi de Iisus, Mijlocitorul noului testament.”(Evrei 12 ,24)

  Cu sau fara voie blamezi existenta Noului Testament considerandu-i pe evrei ca fiind doar ei popor ales.
  Spune-mi, expresia de goim sau goym (nu confunda cu golem) iti este cunoscuta?
  Practic desemneaza un fel de „untermensch”.

  Evreii au pornit pe un drum gresit si persista in ratacirea lor .
  „Pe care dintre prooroci nu l-au PRIGONIT părinţii voştri? Şi au UCIS pe cei ce au vestit mai dinainte sosirea Celui Drept, ai Cărui vânzători şi ucigaşi v-aţi făcut voi acum”. (Fapte 7,52)

  Ideea e ca Iisus nu a fost recunoscut ca Mesia de catre cei mai multi dintre liderii politici si pirituali ai vremii respective, cu toate ca a existat o minoritate care L-a recunoscut de atunci ca fiind Mesia.

  In perioada lui Iisus, evreii erau sub ocupatie romana, iar ei asteptau un „viteaz” care sa ii elibereze de sub romani.
  Sunt cunoscute revoltele evreilor, in care, numai in primii 30 ani de stapanire romana (incepand cu 63 i.Hr.), au murit aprox. 150.000 de insurgenti evrei in rascoale.
  Nord-estul tarii, Galilea, era pepiniera revolutionarilor.Iuda Galileanul, unul dintre capii revoltatilor, a infiintat confreria Zilotilor, un fel de „miscare Hamas” a vremurilor respective.

  Practic evreii au uitat cele intamplate prin anul 70 dH, cand Bar–Kochba “Fiul Stelei” era superstar. Hristos avertizeaza despre treaba asta …”Adevarat graiesc voua: Nu va ramane aici piatra pe piatracare sa nu fie risipita” (Mt.24, 2).

  Hristos a lasat profetie clara cu privire la Ierusalim si iudei.
  „Si vor cadea de ascutisul SABIEI , si vor fi dusi ROBI la toate neamurile, pana ce se vor implini vremurile neamurilor” (Luca.21, 24).

  Asadar, iudeii vor fi ucisi, vor fi luati prizonieri, vor fi vanduti ca robi la neamuri straine, iar Ierusalimul va fi calcat de diferite neamuri, „pana ce se vor implini vremurile neamurilor”.

  Istoricul iudeu, Iosif Flaviu, descriind asediul Ierusalimului, ne relateaza scene ingrozitoare.

  Cetatea a cazut, mii de cruci au fost inaltate pentru rastignirea iudeilor. Si cei care rastigneau s-au oprit cand nu au mai gasit lemn pentru cruci.

  Sutele de mii care au fost ucisi confirma profetia Domnului „si vor cadea de ascusisul sabiei”, iar cei ramasi au fost luati robi si vanduti cu necinste, „si vor fi dusi robi la toate neamurile”.

  Cetatea a fost distrusa complet, iar templul distrus din temelii, „si nu va ramane aici piatra pe piatra”…deh…si-au meritat’o ,poi nu spuneau ei …”Sangele Lui asupra noastra si asupra feciorilor nostri”!?

 21. mihailandrei zice:

  Vezi si parerea lui Luther despre evrei in… „Despre evrei si minciunile lor”, in original „Von den Juden und Ihren Lugen”.

  Luther era orice, tradator, eretic, ingamfat sau hulitor de Dumnezeu, dar nu putem spune ca era prostanac.

  Aceasta carte, dar si multimea de pamflete (despre care se stie prea putin, din cauza CENZURII) cred ca reprezinta un simptom, un efect al unei cauze mult mai subtile.

  Cum se face ca “reformatorul”, din fiolosemit a ajuns un virulent antisemit?
  Totul are legatura cu asa zisa “reforma” religioasa.

  Motivul, sa zicem principal, e cunoscut … afacerea Vaticanului cu “indulgente”.

  Luther s-a legat de povestea asta foarte mult. Oare de nu se intreaba nimeni cine l-a sustinut logistic, politic si moral, cine l-a zgandarit la orgoliu, cine la incurajat si de ce?
  Cine era in cercul lui in afara de adeptii reformei, initial papistasi?
  Nu cumva erau si liderii celor cu hexagrama in frunte?

  Inca din prima clipa a pseudo -reformei, Luther ridica in slavi pe evrei. In sensul acesta, marturie ar putea sa fie lucrarea “Magnificat”.

  Nu s-a limitat doar la elogii, cerea incetarea persecutiilor asupra evreimii, probabil avea in vedere situatii delicate precum cele din 1290 Anglia, 1492 Spania sau 1496 Portugalia. “Omul reforma” nu mai prididea cu laudele la adresa evreilor, caci avea promisiuni de la rabinat ca vor avea loc convertiri in masa. Luther era foarte popular, era cunoscut in toate mediile evreiesti europene pana la mediile din Palestina.

  Era un adevarat star printre evrei, il aplaudau si il elogiau cat incape…fara numar, fara numar:)))

  Landurile germane acordau tot felul de decrete favorabile evreimii, normal, Luther era influent. Incet, incet, promisiunile rabinilor s-au dovedit a fi iluzorii.

  Convertirile in cea mai mare masura erau pur formale, facute la ordinul rabinilor.”Prietenii” evrei il injunghiau pe la spate. De exemplu, Boschenstein si Mattaeus Adrianus,promovati ca profesori la universitatea din Wiltemberg il sapau pe Luther dar in plus de asta isi manifestau deschis dispretul fata de Crestinism si fata de reforma…toate astea intr-o universitate crestina!

  S-a ajuns la situatia in care renunta sa-i mai i-a in brate pe evrei, situatia se schimba cu 180 de grade, primii sunt cei din Saxonia care emit un decret de expulzare. Luther incape sa tune si sa fulgere impotriva evreilor.
  A inceput sa-i friga puternic, nu mai conteneau acuzele de anti-crestinism, ii declara oameni fara Dumnezeu si rasa aroganta. Rabinatul european nu sta degeaba, cu tupeu raspunde in acelasi stil, se folosesc de “reforma” sustinand ca e una din dovezile clare ale falsitatii Crestinismului.

  Polemica a continuat cu reverberatii puternice in “strada”. Nu cred ca se exagereaza cand se sustine ca evreii au speculat razmerita lui Luther impotriva abuzurilor Vaticanului.
  Ce a adus “reforma”?In primul rand slabirea Crestininatatii si zguduirea Vaticanului…spre bucuria cui?

  Luther spune că se astepta ca evreii să devină tot mai buni, pe măsură ce el le descoperea crestinismul, dar ei se dovedesc a fi tot mai răi, încît convertirea lor se arată imposibilă.

  Neamul acesta se laudă că sunt rasă superioară, că descind din Avraam, Isaac si Iacob, dar Iisus Hristos i-a numit „pui de viperă” si, pentru crestini, mai bine ar fi ca ei să plece în Palestina, tara lor veche si să lase ţările europene să trăiască în pace.

  La un moment dat violenta limbajului lui Luther merge atît de departe, încît cere să se dea foc sinagogilor, ca în focul lor Dumnezeu să vadă că noi (luteranii) nu putem admite adunările lor, sancţionate si de Hristos, adunări în care se rostesc blasfemii la adresa Mîntuitorului, chiar sub ochii crestinitor care stiu, dar tac si îngăduie.

  Tinerii evrei să fie pusi la muncă, la topor si la lopată, asa cum lucrează si tinerii crestini, nu numai să speculeze si să ia camătă, ca să învete si ei că hrana se cîstigă cu sudoarea fruntii, fiindcă Dumnezeu a blestemat, nu numai celelalte neamuri, ci si pe evrei. (Cf. Fac. 3:19)

  În afară de acest volum, Luther mai publică încă două pamflete antisemite, cu acelasi caracter, dar mai putin violente, în care, ca si în „Minciunile evreilor”, el afirma că nu are deloc intentia de a-i crestina pe acestia, ceea ce contrazice tot ce spusese mai înainte.

  • 1góbé zice:

   Bă gogule, nu ai şi tu o viaţă? Ce vrei să demonstrezi aici, în afară de faptul, că ştii multe citate din biblie, îî fuţi pă evrei în qur şi că eşti ditai hortodoxu’? Adicălea, concluzia tată, concluzia! Că logoree am mai văzut, „creştini” spumegând de ură am mai văzut, neonazişti am mai văzut şi citatele le găsim şi noi în biblie.
   Şi să te corectez o ţâră, aşa pentru cultura ta generală (dacă ai aşa ceva): primii creştini nu au fost apostolii, nici măcar Isus! Primul creştin (documentat istoric, de care ştim noi) a fost Ioan Botezătorul. El îî boteza (creştina) pe evrei şi l-a „creştinat” şi pe Isus al tău. Deci Isus a fost mai întâi ucenicul lui, abia după decapitarea nefericitului a preluat conducerea sectei creştine în devenire.

 22. mihailandrei zice:

  @1góbé
  Maimuta lu’ darwin ,citeste si nu pricepi, evident capacitatea mentala iti este afectata de borhotul „iluminist” ce-ti fierbe in cutia craniana.

  Sa fim seriosi, nu ai suficienti neuroni sa poti emite singur anumite judecati de valoare asupra unui subiect cum e Crestinismul .

  Nu faci decat sa-ti marturisesti ignoranta si lipsa minimei capacitati intelectuale .Vezi ca iti curg malele pline de gnosticism.Cei mai proeminenţi gnostici au fost Valentinus şi ucenicul său Ptolemaeus.Tu ai ai aderat la tezele lor dar habar n-ai:)))

  Gnosticismul este un curent sincretist, care a cautat sa atraga si crestinismul in marele proces al amestecului de religii si sa-l transforme intr-o religie de mistere.

  Amigo, gnosticii au fost trimisi la plimbare cu multa vreme inainte ca Biserica sa fie recunoscuta in imperiu.S-a luptat inca din vremurile apostolice, adica din zorii Crestinismului. Vezi si tu ce-a patit “Simon Magul” :)))

  Gnosticismul este un produs al sincretismului, in care intra o latura elenistica si alta orientala.

  In fond ce e gnosticismul?
  Doar o erezie formata din elemente iudaice, crestine plus ceva filozofie greaca.
  Gnosticismul a fost combatut cu mult inaitea de Constantin cel Mare, inca din primul secol.

  Constantin cel Mare a ales crucea in locul stelei pe care fratiorii tai o au pe frunte (stii tu la ce stea ma refer, presupun ca ai si una).

  Intr-adevar, Constantin a pus cruce nazuintelor celor ce credeau ca insusi Dumnezeu se consulta cu inteleptii lor de pe pamant, daca se intampla in Cer, vreo neantelegere asupra Legilor.

  Necazul cel mare a fost accentuat odata cu crestinarea lui, fapt ce a facut sa fiarba de manie pe inamicii lui Hristos.
  Traiau cel mai mare cosmar al istoriei. Cei ce-l considerau pe Hristos un impostor, vedeau si nu le venea sa creada ca ce urau ei mai mult, a ajuns sa fie pretuit chiar de imparat.Cel mai crunt scenariu s-a petrecut…imperiul crestinat.

  Ce sa-i faci, calculul kabalistic a iesit nasol si de data asta:)))

  In concluzie ,gnosticismul este considerat ca fiind o incercare de coruptie a Bisericii. Cred ca nu gresesc prea tare daca afirm ca iti sunt pe plac Nazarenienii si Mandeenii.

  Dar tu esti prea oligofren sa fi auzit de ei:)))

  In plus de asta cum crezi tu ca poate fi luata in serios o persoana din tagma „iluministilor”?

  Incet ,incet ai devenit tinta flegmelor:)))

  Nu incerca sa ne plictisesti cu sloganurile invatate la „loja”, ti-am mai spus…nu prea mai merge cu smecheriile din „ghidul micului ateu”.

  PS:Scooby Doo, pas alergator la liderul de haita , spune-i ca ortodocsii nu te trateaza cu seriozitate.

  • 1góbé zice:

   Să trăiască spiritul creştin autentic şi învăţăturile lui Isus!
   Mda… oi fi eu maimuţă darwinistă ignorantă, primitivă şi păroasă, că doar cu toţii cam asta suntem. Însă condiţia de maimuţă implică un aumit grad de inteligenţă. Dar tu, fratele meu alb, din păcate ai evoluat doar până la stadiul de amoebă, eşti o glumă genetică, o linie moartă pe traseul evoluţiei. Cel puţin din punct de vedere mental şi intelectual. Defapt nici nu putem vorbi de minte şi intelect la o amoebă, nu? Cine spune că nu are dumnezeu simţul umorului?
   Şi acum mă duc să plâng 5 minute, fiindcă ortohoţii nu mă tratează cu seriozitate. La liderul de haită, sau aşa ceva… oricine o fi el…

   • mihailandrei zice:

    Eu zic sa-l cauti pe Andrei Placinta, reverend la „Biserica Ateista”(First Church of Atheism).

    Un ateu care o arde cu poponarii exact cum face „episcopul” ala de Remus Cernea.Pt activitatea lui pro-poponari Remus Cernea a primit chiar carja clericala „Rainbow Humanist Award” adica premiul poponarilor:)))

    PS: „Iluministule” , baga bine la mecla ,nationalistii va ofera o excursie de 5 stele la hotelul Auschwitz.

    Pe durata sederii protectia va fi asigurata de trupele de elita SS iar asistenta medicala va fi oferita de celebrul doctor Josef Mengele supranumit ” Ingerul mortii”.In caz de boala veti fi tratati cu gazul Zyklon B, si plasati in gropile comunale pt refacere!Noi romanii vom reinstaura Garda de Fier pt a „purifica ” Romania de jeguri iluministe.

    TLC!!

   • 1góbé zice:

    Bă arhanghelule, singurul lucru ce se va întâmpla (dacă există draptate divina :)) e să vină nişte băieţi voinici, în halate albe, să-ţi pună o cămaşă trendy, cu mâneci lungi, legate la spate şi să te bage în vreun ospiciu de dilii. Nu de alta, dar diagnosticul e clar: schizofrenie paranoidă cu personalitate multiplă şi complex divin în formă agravată. La faza asta cred îi baţi de departe Vadim & Funar + toată cohorta lor de sceleraţi.
    Asta dacă nu vine mai întâi poliţia, să te aresteze pentru propagandă fascistă, rasistă şi xenofobă.

    Această propagandă este şi motivul pentru care, din acest moment, orice alt comentariu de al tău aici va fi şters instantaneu. Punct!

 23. mihailandrei zice:

  Inca ceva ,cei botezati de catre Ioan nu deveneau crestini ,mai musca de balega.’

  Pt a intra in crestinism este necesar un botez in numele lui Iisus ,iar Ioan nu boteza in numlele lui Iisus ,era decat un botez al „pocaintei”(era un botez pregatitor ).

  „Şi el a zis: Deci în ce v-aţi botezat? Ei au zis: În botezul lui Ioan. Iar Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, spunând poporului să creadă în Cel ce avea să vină după el, adică în Iisus Hristos. Şi auzind ei, s-au botezat în numele Domnului Iisus. (Fap. 19,3-5)

  Cerceteaza ,vezi ca cei botezati de catre Ioan , erau rebotezati .

  Asa ca nu mai vb ,exista riscul sa te faci de ras:)))

  • 1góbé zice:

   Aha, deci botezul e o chestie în etape, trepte. Azi umpic, mâine umpic. Logic! Vorbeşti de acel Pavel, care împreună cu Petru şi nişte alţi „deştepţi” au futut în qur toată moştenirea şi învăţăturile lui Isus? Ăia care au scos din „schemă” familia lui Isus, mai ales pe Iacob, l-au minimizat pe Ioan Botezătorul şi pe Maria Magdalena, ca să-şi întemeize propriul „creştinism”, bazat pe adularea unui presupus zombi? Cum a dat colţu’ şeful (adică Isus) animozităţile, luptele pentru putere şi duşmăniile „creştineşti” au şi pornit. Asta conferă multă credibilitate şi spuselor lor! Şmecherie de la un capăt la altul.

   • warsongu zice:

    dal in kilui lui fratioare, nu te mai chinui, nauzi ca ne trimite la auschwitz? ca suntem „iluministi”?
    looooool, am fost acuzat de multe, da de iluminism inca nu.
    deci io, pagan sadea cu credinte mai vechi cu mii de ani decat crucea lui, sunt „iluminist”.
    de 2000 de ani fut astia lumea, fac si desfac imperii si ucid cu sete in numele crucii, siacu se plang ca nush cine nush ce le face. lol, luavash ipocrizian pula.
    lasai ma sa se mai bucure cat mai pot, pana or vedea cum sio fura fix de la propria religie. au crescut si sau inmultit ca paduchii, cum lea zis fleandura aia ordinara de carte, siacu se caca pe ei ca nu mai au loc. oamenii ca astia sunt motivu care ma face sa zambesc cu gandul la ororile ce vor urma. si sa inteleg de ce sunt neaparat necesare.
    ce zici bro, cand so face noaptea aia mare ne schimbam meniu la carne de crestin fanatic?
    mihaile, nu tengrasa prea tare, ca io tin regim low fats. si nu hali dulciuri, ca miemi plae sangele cu gustu ala natur, de fier.

   • 1góbé zice:

    Băi „iliministule”, Butthead ăsta se plânge că ortohoţii nu au făcut nimic rău: nu inchiziţie, nu persecuţii, nu arderi pe rug. Păi nu au avut de ce… toate populaţiile ortodoxe au fost şi sunt încă, cele mai înapoiate din Europa. Le-a ieşit atât de bine imbecilizarea pulimii încât şi acum căcaţii ăia în sutană sunt priviţi ca nişte mini-zei. Încă fac exorcizări şi răstigniri pe cruce, practică pupatul greţos de hoituri şi de desene copilăreşti poreclite icoane, fac „vindecări” miraculoase în masă, fac şi desfac blesteme la slujbe, sfinţesc maşinile noi ale cocălarilor… aş mai putea continua vreo 2-3 pagini.
    În Europa de vest măcar aveau pe cine arde: pe acei oameni care îndrăzneau să gândească cu capul lor, să pună întrebări şi să caute răspunsuri. Dar pulimea ortodoxă nu avea astfel de „protuberanţe” nedorite. Nu trebuie să facem altceva, decât să ne uităm la istoria ştiinţei şi tehnicii. Pân’ acu’ vreo 200 de ani populaţiile ortodoxe nu au produs altceva decât căcat şi mătreaţă. Toate progresele au venit ba din vest, ba din est.
    Răscoală ţărănească, execuţie de vampiri, exorcizări şi crucificări, Soarele se roteşte în jurul Pământului… sună foarte á la Evul Mediu, nu? Defapt vorbim de Românica „modernă”, din zilele noastre. Mostre de „înţelepciune” şi progres ortodoxe, made in România: răscoală ţărănească în sec. XX (1907), celebra „execuţie” de vampiri de la Marotinul de Sus (2004), exorcizarea şi crucificarea călugăriţei de la Tanacu, Vaslui (2005), 42% din tre românii de peste 18 ani cred că Soarele se învârte în jurul Pământului (2010)… etc. etc. etc.
    Dar pentru tot căcatul în care stăm până la gât, sunt de vină ungurii, austriecii, turcii, tătarii, masonii, evreii, bolşevicii, klingonienii şi, să nu uităm, marţienii.

   • mihailandrei zice:

    Stai linistit bre ,pe Nicolae Paulescu nu l-am fript noi ,ci fratiori tai aia cu sta in frunte.

    Este notoriul faptul ca memoria eminentului savant a suferit si va suferi atacuri din partea elitei sioniste si a lacheilor lor.

    Se incearca acreditarea ideii precum ca Paulescu e de fapt un pseudo-savant, un intelectual indoielnic ce si-a cladit reputatia aruncand cu injurii la adresa nevinovatilor sionisti.
    Ei bine, nimic mai fals.

    Savantul Paulescu a fost un intelectual de exceptie si cu opera stiintifica in domeniul medicinii de mare insemnatate pentru viata oricarui pacient ce sufera de afectiunile cercetate de el, indiferent de religie sau etnie. Nu am auzit ca un evreu suferind de diabet sa refuze insulina pe motiv ca e inventia unui antisemit:)))

    In schimb, sionistii au stiut sa se foloseasca de influenta politica pentru a impiedica recunoasterea internationala a savantului. Despre acesta ,Vasile Trifu, coleg de breasla cu profesorul Paulescu marturisea public in 1944:”Medici evrei m-au rugat sa intervin pe langa profesorul Paulescu si sa-l rog sa nu mai combata jidovimea, ca sa poata intreprinde ei, evreii, o campanie de pe urma careia dansul va obtine, cu siguranta, Premiul Nobel. Dar profesorul a refuzat categoric si a preferat sa se lase furat.”(Razvan Codrescu, Doctorul Nicolae C. Paulescu sau stiinta lui Scio Deum Esse, in volumul Doctorul Nicolae C. Paulescu, Editura Christiana, Bucuresti, 2002)

    Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze sufletul savantului Paulescu, caci pentru domnia sa, a fost mai draga marturisirea credintei si lupta ideologica impotriva celor ce considerau neamul romanesc ca fiind goy, decat compromisul in schimbul dobandirii recunosterii academice.

    Inca odata nu impresionezi. Pana si „furtuna intr-un pahar” are consistenta mai multa decat aluzia ta la „dezvoltarea Europa de vest ” ,tu uiti cat rau a facut ciuma ATEO-bolesvica.

    Tu esi batut in mecla, pt ca nu vrei sa pricepi ca ateismul este cel care a facut cel mai mult rau in EST.

    Imediat dupa instalarea guvernului Groza (6 martie 1945), lagarele initiate odinioara de regele Carol al II-lea erau acum redeschise, iar altele nou amenajate, la Targu Jiu, Caracal, Lugoj sau Slobozia.

    Omul fericirii visat de Marx, s-a dovedit a fi omul urii, al minciunii si al crimei, crima ridicata la rangul de virtute.

    Regimului ATEO-comunist a fost unul anticrestin, antiuman, impus popoarelor prin forta militara a imperiului ATEO-sovietic si prin forta ideologic-represiva a internationalelor comuniste.
    Acestui monstru i s-au opus destui preoti si episcopi, monahi si teologi, militari si studenti, luptatori anticomunisti ori simpli tarani.

    Peste 2.600 de preoti ortodocsi de mir si un numar inca necunoscut de calugari au fost arestati (vezi de ex celebra „noapte a Adormirii Maicii Domnului”-15/16 august 1952 ).Dintre acestia, cel putin 200 – gasiti in documente au murit in temnita sau dupa eliberare, ca urmare a conditiilor de detentie

    Cine sunt de fapt fanaticii ? Oare nu cei care isi inchid ochii in fata roadelor comunismului ateist?

    Te sfatuiesc sa citesti „Fenomenul Pitesti” a lui Virgil Ierunca. Pe mine m-a socat… Nu credeam ca mintea umana poate sa debiteze asemenea atrocitati. Sincer, gazarea si crematoriile lui Hitler mi se par acu’ blande. Pe langa tortura fizica de-o ferocitate fara margini ce ducea de cele mai multe ori la invaliditate, mai era si tortura psihica dusa la extrem, ajungandu-se ca in final fiul sa-si „reeduce” tatal si viceversa.

    Ateismul cu tot arsenalul său marxisto-darwinist este vinovat de dărîmarea Bisericilor, uciderea preotilor şi a oamenilor nevinovaţi.

    In ultimii ani ai dictaturii comuniste, au fost demolate peste 20 de lacasuri de inchinare din Bucuresti (manastirile Cotroceni, Vacaresti, Pantelimon, bisericile Sfanta Vineri, Sfantul Spiridon Vechi, Alba-Postavari, Enei, Spirea Noua, Izvor, Sfanta Treime Dudesti etc.).

    In Rusia a fost si mai jale…inainte de „revoluţia” ATEO-bosevica -1917, in Rusia existau aproximativ 54.000 de parohii şi peste 150 de episcopi .

    Prin anul 1939 mai existau mai puţin de 100 de parohii în funcţiune, doar patru episcopi şi 4 arhierei-vicari, care au continuat să-şi deşfăşoare activităţile religioase în clandestinitate.

    In infernul ATEO-bolsevic au fost exterminaţi 25% din populaţia prinsă ostatică, adică circa 50 de milioane de fiinţe umane.

    Dintre aceştia 200.000 au fost preoţii ruşi care propăvăduiau dragos­tea între semeni.

    Asa ca mai studiati ,apoi sa vb.

    Numai în 1937 au fost arestaţi 136.000 de clerici din­tre care 85.000 de mii au fost exterminaţi.

    In această vărsare de sânge creştin au pierit peste 40 de episcopi, dintre ei amintesc pe: Mitropolitii Procopie (de Kerson), Serafim (de Bakinsk), Sofronie (de Irkutsk), Andrei (de Tomsk), Stefan (de Vologda), Inochentiu (Klin), si o mică parte dintre episcopi: Teofan (de Nijni-Novgorod), Ambrozie (de Petrograd), Iuvenal (de Kursk), Paul (de Serdobsk), Petre (de la mă­năstirea Simonov), Amfilochie (de Ienisei), Gleb (de Perm) si mulţi alţii.

 24. mihailandrei zice:

  @warsongu

  Bre cola boy… despre masacrele facute in numele bisericii se stie foarte bine cine si de ce a procedat in acel mod.
  Intrebarile astea adreseaza-le Vaticanului.
  Arderile pe rug sau catolicizarea Americii de Sud au fost facute in numele Papalitatii.
  Au tradat inclusiv ortodoxia ,acele masacre au fost recunoscute chiar de catre Cetatea Eterna.
  Ba chiar Inchizitia s-a ocupat in Ardeal prin 1700 de terorizarea romanilor, prin aplicarea pedepsei cu arderea pe rug.Caut informatii despre „uniatia” din ardeal ,apoi sa vb.

  Studiaza istoria, si vei afla ca pe la 1700, romanii din Ardeal erau toti ortodocsi, iar guvernul austro-ungar a dorit sa-i deznationalizeze.
  Ca atare, a infiintat cu sprijinul catolicilor o Biserica ilegala, in care a adus cu forta sau cu promisiuni preoti si episcopi ortodocsi.
  Generalul Bukow a distrus cu tunurile peste 150 de biserici si manastiri ortodoxe, ortodocsii au fost persecutati, amendati, judecati, executati, si aproape toate Bisericile lor au fost confiscate.

  In toata istoria stapinirii Transilvaniei ungurii si austriecii nu au facut decit sa-i masacreze sistematic pe romani.
  Vezi „Unio Trium Nationum” si tot lungul sir de crime pe care l-au facut de-a lungul istoriei.

  Apoi ,nu uita ca protestantii au excelat si ei „vanatoarea de vrajitoare”. Indiferent de situatie, Inchizitia sau tribunalele protestante sunt umilite de ateo-bolsevici. Amintesc doar „Experimentul Pitesti”, o nemernicie unica in Europa.

  Faptul ca invoci cruciadele sau inchizitia arata inca odata faptul ca esti varza. Ortodoxia a suferit mult din cauza cruciadelor.

  Mergi la Venetia si o se vezi elemente ale jafului facut de „fratii” nostrii.
  In zona San Marco se afla 4 cai ciorditi de la hipodromul din Constantinopole. O sa mai vezi si un leu pradat din sala tronului bizantin, devenit simbol al „serenissimei republici”.

  Asa ca, fugi cu cercul, pseudoateule:)))
  Arderile pe rug nu au legatura cu noi, incearca la Vatican. In orice caz, fratii tai ateo-bolsevici au facut de ras Inchizitia.

  Romano-catolicii s-au scremut cateva sute de ani sa friga max 500.000, in schimb voi in mai putin de 100 de ani ati generat cel mai mare genocid al tuturor timpurilor.
  Gulagul arata cel mai bine care e valoarea ateismului.

  PS:Inca nu va impopotanati cu coroana victoriei, poate nu-i cea veritabila, sa nu va treziti cu una din aur de trompeta, identica cu a lui „king gutza”.

 25. warsongu zice:

  asta’i hopless, sannebonesk de nu. ia zine ma, cu reptilienii cum e?

 26. mihailandrei zice:

  Intreaba’i pe Pavel Curutz si Lorin Fortuna ,prietenii tai ,sigur dupa o spirala o sa intelegi cum sta treaba cu seful vostru TITAN:)))

  • 1góbé zice:

   Mare-i grădina gravitaţională a Domnului 🙂 Faza cu canalul perturbat e tare de tot… nu canalul e perturbat ci emiţătorul e dus cu pluta.

 27. warsongu zice:

  sefu meu titan? mai date ban pula mea, hai roiu.

 28. Madeleine zice:

  http://stiri.rol.ro/biserica-a-decis-1-000-de-lei-nunta-500-de-lei-botezul-678723.html

  Luati-va, inmultiti-va, ca le e foame rau, sarmanii slujitori ai domnului.

  • 1góbé zice:

   Păi e criză, nu? Mor „sutaniştii” pe capete de foame… Dumnyezó n-are tiparniţă de bani, iar până şi ei totuşi au nevoi din astea lumeşti, carnale, triviale: maşini, case, aur, qurve, ceafă de porc şi alte bunocităţi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s