Samhein

Halloween…

Dovleci ranjiti, vrajitoare cu barnau mare, palarii tuguiate si maturi stufoase, lilieci, skeletei, costume tampite, trick or treat…
stati sa vedeti craciunul peste inca 100 de ani…sau pastele. sa vedeti atunci amuzament general. si, cu ceva noroc, daca civilizatia o mai dainui atat, peste vro 1000 de ani tot asa o sa fie si ramadanu, asta daca nu ne omoara purtatorii de prosoape pe toti. asta e spiritul uman, la asta se rezuma spiritualitatea umanitatii. halloweenul este pervertirea unei sarbatori ce antedateaza toate religiile care intuneca azi pamantul. o sarbatoare a celor dusi, in care onoram amintirea tuturor strabunilor nostri. unii din noi insa inca mai tinem la respectul catre cei care altfel ar fi poate uitati.

pentru mine deci azi e o zi importanta. diseara voi sta la masa cu toti cei dragi care au trecut dincolo. diseara voi cina cu tatal meu, cu bunicile si strabunicii mei, cu toti cei de care imi amintesc si pe care iam pierdut. si nu numai ei, ci toti cei din linia sangelui meu pana in zorii lumii.

exista o singura divinitate, indiferent ce nume ii dam, sau ce particularitati si „legi” ii scornim.

indiferent de religia voastra, astazi macar aprindeti o lumanare si ridicati un gand bun tuturor celor care au fost si nu mai sunt, pentru ca un gand bun, sincer, face mai mult decat 1000 de rugaciuni tampite invatate pe derost din te miri ce bucati de hartie.

Sa fim si noi, si ei, binecuvantati.

Despre warsongu

Udonwannano...
Acest articol a fost publicat în WarSongu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s