Astora cu incalzirea globala, dativan pula mea!

…ca mam enervat…deci:

nam stins o ora lumina, desi sunt mai verde ca frunzan cuget si simtiri!

bagamiash pula
incalzirea globala prieteni este un proces natural, ciclic. sa mai petrecut si se va mai petrece, doar ca ciclul este indeajuns de indelungat pentru ca noi sal percepem cu greu. exista o chestie cu multe ramuri, numita stiinta, din trunchiul careia pleaca si geologia, si paleontologia si, de ce nu, si antropologia… ultima oara cand pamantul a suferit o crestere dramatica a mediei de temperaturaa fost acum 120-140 de mii de ani, cand, guess what, apaream noi asa cum suntem azi. sa numit perioada interglacira eemian, sau sangamona, sau riss-wurmiana, sau ipswichiana, sau cum pula mea vreti voi sai ziceti. temperaturile atunci au egalat si depasit chiar pe cele din holocen. imediat dupa a urmat o noua glaciatiune. fix asta sentampla si acum. cum tatie muierile are cilcu, asa are si mama pamant, mai multe. unu dan iele sa kiama ciclul milankovitch, dupa numele unui nene sarb taren matematici.
voi credeti ca ne comparam la emisia de CO2 cu flora din carbonifer?!? stiti cu cat contribuie co2u nostru la efectul de sera? va spun io, 0.2-0.3%. atat…atat face co2u antropogenic. va credeti prea importanti frati si surori, si credetima pe cuvant ca atunci cand pamantu se satura de noi o sa ne scuture ca pe purici. si inainte sa faceti moburi si alte cacaturi dastea puneti umpic mana pe carte, si nu mai pueti botu la toate sperietorile media.
ah, ca omu se face vinovat de macel in fauna si flora, asta da, total deacord, da asta cu incalzirea globala e o frectie. o mare frectie.

deci… va dau tema pentru acasa! inainte insa tre santelegeti ca co2u, departe de a fi un agent de poluare este in realitate un nutrient. mai tineti minte ca si plantele respira? invers decat la noi…asta bagati la cap.
asa, si acum, ca toti suntem maestrii google, luati de gugaliti:

-ciclul milankovitch
-holocen
-carbonifer
-interglaciatiune
-eemian, sangamona, ispwich, riss-wurm
-CO2
-regn vegetal, respiratie, fotosinteza, cauze si efecte.

porma scutitima cu incalzirea globala, si deschideti ochii unde trebuie, adica
adevarata poluare prin noxe si materiale care dauneaza organismelor vii, si nu co2u
protejarea speciilor si respectul pentru viata, recte defrisari, lemn, piei si blanuri de animale salbatice,
cultivarile intensive si prost facute adica mai toate si mai ales la noi in tara (moartea pamantului, dar nu conteaza ca tre sa mancam naturist in mortii masii),
vanatoarea dean pulea (eu sunt vanator, vanez mistreti, alerg unu o saptamana, nu mii aduce nimeni in tarc sa fac tir sportiv si poze cu sute de cadavre mancamiar pula nastase si gasca)
si nu in ultimu rand reliigile astea de cacat care sunt la moda acum, gen crestinism, iudaism, islam, bagamiash pulan ele sin toti mortii lor, care vanvata ca tot ce e pe pamant a fost creat pentru uzu omului. nu, futui in gura pa aia deau scris biblii, omu e doar a latest addition, si nimic mai mult. si cu nimic mai presus, poate din contra.

inchei apoteotic cu cea zis ala care a bagat spaiman prosti:

We have to offer up scary scenarios, make simplified, dramatic statements, and make little mention of any doubts we may have. Each of us has to decide what the right balance is between being effective and being honest.”

Stephen Schneider (leading advocate of the global warming theory)
(in interview for Discover magazine, Oct 1989)

in pula mea ca mam enervat…medicamente!

PS, sa nu prind vrunu ofensat de ceam zis mai sus, in special de faza cu religiile, casi varsa comentarii pacilea ca sterg fara consemn!

Reclame

Despre warsongu

Udonwannano...
Acest articol a fost publicat în WarSongu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Astora cu incalzirea globala, dativan pula mea!

 1. Sisanu zice:

  moda, nemoda … eu am stins becu s’am facut baie la lumanari 🙂

 2. catzaua zice:

  ai dreptate.

 3. Andrea zice:

  Ete ca unii chiar contrazic incalzirea si preconizeaza ice-age-ul. O fi ca-n desene?
  http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,23583376-7583,00.html

 4. Flavius zice:

  :))foaarte tare si foaaarteeee adevarat!!!pacat k multa lume poarta ochelari de cal si prefera spiritul de turma, in care toti se uita la tv (in special stiri) si cred absolut tot…

 5. Alina zice:

  Imi place cum gandesti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s