iar despre religii, cu riscurile de rigoare (de care ma doaren fix)…

am fos5t sfatuit insistent sa nu ma mai leg de religii, in special de cea crestina si cu precadere de cea ortodoxa. cum patima orbeste ratiunea am incetat de mult sa incerc sa mai explic ca nu neaparat de religie ma iau, ci de oamenii care o fac sa fie penibila, nula si neavenita. cu alte cuvinte nu cu dumnezeu am io treaba, ci cu fanii lui inraiti…asta ca un fel de disclaimer, nu ca mar durea prea tare daca vrunu care se da cu capu de lespezile bisericilor visand la norisori se va simti ofensat…

imi dadu un amic linku unei dude de pe alt blog crestin ortodox de maxima amploare si coerenta (sunt sarcastic). aicea, un nene da pa blogu cu pricina scrie o povestioara pe care arhimandritul Nectarie Serfes (ma tavalesc de ras) a culeso da le parintele Ignatie (rasul devine isteric).

inainte sa incepeti so cititi as vrea sa va aduc aminte in ce timpuri traiti, ca nu cumva sa va intoarceti, intelectual vorbind, mai bine de 2000 de ani in timp.  pot spune cu mana pe inima ca este cea mai penibila povestire de ordin religios, pilda, sau cum dracu oti vrea sai ziceti, pe care mia fost dat so citesc in viata mea, in orice religie. ce ma socheaza pe mine este ca aceasta …………………………….nu stiu cum pula mea sai zic……………este postata cel mai probabil in ideea de a intari credinta unora, este postata cu acel iz de adevar teribil in care de fapt sunt scrise toate dogmele de cacat ale unei religii. nu se dau nume, dovezi, argumente, ci pur si simplu ti se expune o poveste la fel de credibila ca lord of the rings, iar la sfarsit se trage o basina fulminanta cu

Aceastã minune a covârsit cu înfricosatã surprindere toatã lumea arabã – musulmanã si întreg Orientul Mijlociu.

„SLAVÃ DOMNULUI DUMNEZEULUI NOSTRU, DOMNUL PUTERILOR”

(Frãtia Sfântului Mormânt, Patriarhia Ierusalimului)”

pentru ca nu vreau sa pierdeti ocazia de a citi aceasta infricosata muinune care a socat intregul orient mijlociu, desi aljadzeera na comentat nimic, de frica probabil, am sa reproduc integral textu in acest post, si apoi voi pune si linku pentru a putea vedea si alte mostre de adanca credinta:

“În decembrie 2004, un arab saudit, musulman, s-a înfãtisat la mai multe agentii de presã, pentru a relata urmãtoarea întâmplare de necrezut, care i s-a petrecut si care i-a schimbat viata. Povestea aceasta a apãrut la televiziune, la radio, pe internet, a circulat în ziare, reviste si brosuri în întreaga Arabie Sauditã, în Siria, Palestina si în tãrile vecine.

[Continuare:]

Acum câtiva ani, acel bãrbat s-a cãsãtorit cu o musulmancã foarte bogatã, însã stearpã. Anii au trecut si, în pofida tuturor strãduintelor si a cheltuielilor medicale însemnate, fãcute la multi doctori, au rãmas fãrã copii. Pãrintii lui i-au propus sã se cãsãtoreascã cu o altã femeie, pãstrând-o si pe întâia sa sotie (legea localã îngãduie pânã la patru cãsãtorii concomitente).

Obosit, nelinistit si deznãdãjduit, bãrbatul nu a primit sfatul pãrintilor sãi, ci a ales sã plece în vacantã cu sotia sa în Siria. Ajunsi acolo, au închiriat o limuzinã si un sofer care sã îi poarte ca ghid în cãlãtoriile lor prin Siria. De-a lungul vacantei, soferul a observat cã perechea sauditã pãrea amãrâtã, îndureratã, mâhnitã. Deoarece devenise apropiat de pereche, soferul i-a întrebat îngrijorat de ce sunt nefericiti – poate pentru cã nu sunt multumiti de felul în care conduce excursia?

Perechea i-a mãrturisit soferului cã pricina nefericirii lor este neputinta de a avea copii. Soferul, care era si el musulman, le-a spus atunci cã, în Siria, crestinii – si anume crestinii ortodocsi – au o mãnãstire numitã Panaghia Saidnaya (nume compus dintr-un cuvânt grecesc care înseamnã Preasfânta si un cuvânt arab care înseamnã Doamna noastrã) si cã multi oameni care nu pot avea prunci se îndreaptã cãtre icoana ei fãcãtoare de minuni. Ei merg la mãnãstire si li se dã sã mãnânce din fitilul candelei care arde înaintea icoanei celei minunate. Iar apoi „Maria” crestinilor le dã cele ce doresc, dupã credinta lor.

Însufletiti de emotie, arabul saudit si sotia sa i-au cerut soferului sã îi ducã la mãnãstirea „Saidnaya” a „Doamnei Crestinilor”, spunând: „Dacã vom avea un copil, mã voi întoarce si îti voi da 20.000 de dolari SUA, iar mãnãstirii 80.000 de dolari SUA”. Astfel, s-au dus la mãnãstire si au fãcut precum li s-a zis. Mai apoi, s-au întors la ei acasã si dupã ceva vreme, femeia a fost gãsitã însãrcinatã. Dupã câteva luni, a nãscut un bãietel minunat. A fost cu adevãrat o minune a Doamnei noastre, de Dumnezeu Nãscãtoarea.

Acum, de îndatã ce sotia sa a nãscut, bãrbatul saudit a vrut sã se întoarcã în Siria, ca sã-si tinã fãgãduintele pe care le fãcuse. La întoarcere, l-a sunat pe acelasi sofer si i-a cerut sã îl ia de la aeroportul din Damasc. Însã soferul era un om viclean si rãu, si i-a convins pe doi prieteni ai sãi sã meargã împreunã cu el la aeroport ca sã îl ia pe bogatul arab saudit, sã îi ia banii si sã îl omoare. Asadar, l-au luat pe bogãtas de la aeroport, iar el, în timp ce conduceau, fãrã sã îsi dea seama cã plãnuiserã sã îl omoare, le-a spus prietenilor soferului cã le va da fiecãruia dintre ei 10.000 de dolari SUA.

Fiind ei tot nemultumiti, s-au abãtut de la drumul cãtre mãnãstire si au mers într-un loc pustiu, unde l-au omorât pe bãrbatul saudit, apoi i-au tãiat capul si celelalte pãrti ale trupului sãu (mâinile si picioarele) în bucãti. Orbiti de patimã si coplesiþi de fapta groaznicã pe care tocmai o sãvârsiserã, au pus rãmãsiþele bãrbatului în portbagajul masinii, în loc sã le pãrãseascã acolo. Dupã ce i-au luat banii, ceasul si tot ce mai avea, au purces sã caute un alt loc pustiu pentru a scãpa de rãmãsite.

Apoi, pe când se aflau pe autostrada nationalã, masina a fãcut o panã si s-a oprit în mijlocul drumului. Cei trei s-au dat jos ca sã vadã ce se întâmplase cu motorul. Un trecãtor s-a oprit sã îi ajute, însã ei, temându-se ca nu cumva sã se descopere fapta lor cea groaznicã, au spus cã nu au nevoie de ajutor. Însã în timp ce pleca, motociclistul în trecere a observat sânge picurând din spatele vehicolului, si a chemat politia pentru investigatii, cãci întreaga scenã si cei trei oameni dãdeau de bãnuit. Politistii a sosit si, vãzând sângele de sub masinã si de pe asfalt, au ordonat deschiderea portbagajului.

Ei bine, atunci când au deschis portbagajul, dintr-odatã, bãrbatul saudit s-a sculat, în chip vãdit si minunat în viatã si teafãr, zicându-le: „Chiar acum aceastã Panaghia a isprãvit sã-mi coasã gâtul, chiar aici (si le-a arãtat zona mãrului lui Adam), dupã ce mi-a cusut restul trupului”. Vãzând aceasta, cei trei ucigasi si-au pierdut de îndatã mintile – au înnebunit. Politia le-a pus cãtusele si în timp ce erau purtati cãtre un spital de nebuni, criminalii strigau cã este cu neputintã ca bãrbatul saudit pe care îl omorâserã, decapitaserã si mãcelãriserã sã mai fie în viatã.

Sauditul a mers la un spital pentru a fi examinat de cãtre doctori, iar acestia au confirmat si au întãrit faptul cã cusãturile erau fãcute de putinã vreme, validând astfel aceastã întâmplare minunatã. Cusãturile erau, si sunt încã, evidente. Atunci când sauditul a iesit din portbagajul masinii, pãrea a fi, literalmente, fãcut din nou (pus laolaltã), mãrturisind într-una cã Panaghia a pus la loc trupul sãu si l-a înviat cu ajutorul Fiului ei.

Imediat dupã aceasta, arabul saudit si-a chemat rudele în Siria, si au mers toti împreunã la mãnãstirea Panaghiei Saidnaya, dând laudã, slavã si rugãciuni, iar în locul darului initial de 80.000 dolari SUA (pe care îl fãgãduise), a dat 800.000 de dolari SUA pentru Nãscãtoarea de Dumnezeu.

Astãzi, atunci când bãrbatul acesta istoriseste amãnuntele acestei minuni coplesitoare, îsi începe povestirea cu cuvintele: „Pe când eram musulman, mi s-au petrecut cele ce urmeazã…” – ceea ce aratã cã nu mai este musulman, nici el, nici familia sa.

Aceastã minune a covârsit cu înfricosatã surprindere toatã lumea arabã – musulmanã si întreg Orientul Mijlociu.

„SLAVÃ DOMNULUI DUMNEZEULUI NOSTRU, DOMNUL PUTERILOR”

(Frãtia Sfântului Mormânt, Patriarhia Ierusalimului)

Pãrintele Igantie, Egumen

Sfânta Mãnãstire a Pãstorilor

Bt Ahur-Vithleem

POSTUL MARE, MARTIE 2005″

Text cules de arhimandritul Nectarie Serfes,

Boise, Idaho, SUA

Ajunul Înãltãrii Domnului, 8 Iunie 2005

Slavã lui Dumnezeu pentru toate!

Preasfântã Nãscãtoare de Dumnezeu, mântuieste-ne pre noi!”

iote si linku:

http://www.orthoblog.ro/2007/06/17/minunea_din_siria

ii rog pe cei indeajuns de handicapati incat sa se simta ofensati de faptul ca io nu pot sal cred pe dumnezeu asa de tampit incat sa infaptuiasca astfel de minuni „infricosate” sa faca bine sa ma scuteasca de comentarii, pentru ca le voi lua neamun pula pe fiecare treapta a scarii involutiei lor de la o protozoara cumsecade si inteleapta la un habotnic cretin.

Reclame

Despre warsongu

Udonwannano...
Acest articol a fost publicat în WarSongu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la iar despre religii, cu riscurile de rigoare (de care ma doaren fix)…

 1. Pilique zice:

  ;;) heheh stiam io ca fac bine daca-tzi dau linku`

 2. warsongu zice:

  stai castept sa sara crestinii claie

 3. cuacavete zice:

  songule, CAIESTE-TE, caci a ta va fi intunericimea vesnica!

  bre…da nam inteles, sfanta, cum o chiema pe dansa, nu avea si ea metode de lipire cu laser sau io mai stiu ce, care sa nu lese urmele?
  si…sincer, de vreme ce na aparut in click, libertatea, oteve si cancan, cum poti sa iei o poveste de buna?

 4. eu, Miruna zice:

  E drept ca sunt (prea) multe povesti scornite de neste bigoti agitati si excitati. La fel de drept e, cred eu, ca zona asta a religiosului e una in care uneori operezi cu dificultate folosind doar ratiunea si logica. E la fel de corect ca e plina lumea de defecti care fac religia sa para defecta. Nu stiu cat de corect e totusi sa confunzi partile cu intregul, oricat de…anormale ar parea multe parti.

 5. warsongu zice:

  miruneatzo, io nuncerc vreau sa confund nimic, fac doar analiza pe text. inclusiv pe textele sacre…

 6. eu, Miruna zice:

  Ei, da’ nici hermeneutica asta nu-i asa, floare la ureche. 🙂

 7. Azra zice:

  Si ce brusc a trecut el la crestinism.A inceput intr-un stil foarte CSI si s-a terminat ca-n cazan. Nimic mai mult. Musulmanii ar trebui sa faca spume la povestea asta…Nu crestinii.

 8. Marian zice:

  Nu stiu de ce respingeti o idee inainte sa o verificati. N-am fost martor al minunii, dar asta nu inseamna ca e neaparat o „poveste de adormit copiii”. Inainte sa aruncati cu noroi, mai cercetati…. Numai bine!

 9. mezeinelli zice:

  Marian: o singura problema are povestea. cum de bogatii sauditi nu cunosc viramentul bancar?

 10. RaT zice:

  gata a bagat frica in mine ma fac crestin :)) … ce aberatie :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s